Απειλεί ο Cavusoglu: Άκυρη η συμφωνία για προσφυγικό, χωρίς βίζα στους Τούρκους

1392
cavusoglu

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu προειδοποίησε σήμερα ότι οι συμφωνίες της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της συμφωνίας για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, θα τεθούν σε κίνδυνο, αν η Ένωση δεν προχωρήσει στην απελευθέρωση της παροχής αδειών εισόδου για τους Τούρκους.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk ο Cavusoglu εξήγησε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει ένα τελικό κείμενο στην ΕΕ “και είτε θα ακυρωθούν όλα, περιλαμβανομένης της απελευθέρωσης της παροχής αδειών εισόδου και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, είτε θα εφαρμοστούν όλα“.
Η Τουρκία και η ΕΕ συμφώνησαν πέρυσι σε μια συμφωνία για τον περιορισμό της ροής των προσφύγων και των μεταναστών που περνούν στην Ευρώπη από την Τουρκία, με αντάλλαγμα την παροχή δισεκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια στην Άγκυρα και την άρση των απαιτήσεων για την έκδοση αδειών εισόδου για τους Τούρκους πολίτες.
Ο Cavusoglu, βεβαίως, καμώνεται πως αγνοεί πως, αν ακυρώσει τη συμφωνία, το κύμα των προσφύγων δεν θα κατακλύσει τους πλούσιους της ΕΕ αλλά μόνο την Ελλάδα, αφού τα σύνορα της τελευταίας προς την Ευρώπη είναι ερμητικά κλειστά για τους πρόσφυγες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας