Απαράδεκτο! Δια της πλαγίας οδού η Περιφέρεια δίνει 20 εκ. για γήπεδο ΑΕΚ Α.Ε.

2039
ροσπόγλου
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΉΣ 14/3/2019.

Αρχικά θα προσπαθήσω  κι εγώ με τη σειρά μου να επαναφέρω το ζήτημα σε μία λογική βάση.θέτοντας πρώτα ορισμένα ερωτήματα:

1ο ερώτημα

Γιατί εισηγητής του θέματος της προγραμματικής αυτής σύμβασης για τη Β΄φάση κατασκευής του γηπέδου ” Αγία Σοφία” είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Καραμάνος και όχι ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Πάντζας; Σηματοδοτεί κάτι αυτή η επιλογή; Μήπως, για να θυμίσω, ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Πάντζας θα έπρεπε να εντάξει αυτό το μεγαθήριο-έκτρωμα στα σχέδια, που ορματιζόμασταν- όταν ήμασταν όλοι στη Δύναμη Ζωής-  και λέγαμε στον λαό το 2014, για λαϊκό αθλητισμό μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα, για γήπεδα σε γειτονιές και φτωχογειτονιές για όλους τους πολίτες μας;  Αναμένω, βεβαίως απάντηση.

2ο ερώτημα

Το 2ο ερώτημα το απευθύνω και στους συμβούλους της διοίκησης της Περιφέρειας.

Είστε ευχαριστημένοπι από αυτή τη διαδικασία; Μία διαδικασία που “κρύβει” το πλεόν βασικό έγγραφο, το έγγραφο της παραχώρησης της ιδοκτησίας, φέρνοντας το- μετά από πίεση- κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σε φωτοτυπίες και λέγοντας ότι εμείς είμασταν υποχρεωμένοι να το ζητήσουμε;  Το έγγραφο, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά από τη διοίκηση, με “κορώνες” ότι τα χρήματα, τα 20 εκ.  δεν δίνονται σε επιχειρηματίες και Α.Ε αλλά στο ερασιτεχνικό σωματείο, με μία αναγκαστική by bas διαδικασία για να γίνει αυτό που είχε συμφωνηθεί. Αυτό το έγγραφο είναι απλά στα υπόψιν και οι σύμβουλοι είναι ευχαριστημένοι. Εγώ, όπως και άλλοι, δεν είμαι ευχαριστημένη και ζητώ  ο καθένας να το ξανασκεφτεί.

3ο ερώτημα

Μιλάμε, όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο κ. Καραμάνος, για τη Β΄φάση του έργου του γηπέδου της ΑΕΚ και ότι θα ακολουθήσει και Γ΄ και καλούμαστε, με ασαφή και ελλιπή στοιχεία, να ψηφίσουμε την εκταμίευση 20 εκ , χρήματων  των φορολογούμενων πολιτών, για να γίνει ένα γήπεδο που από πολλούς από εμάς καταψηφίστηκε  η κατασκευή του ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ  και όχι, προφανώς η αναγκαιότητα ύπαρξης του. Καταψηφίσαμε αυτό που θα συμβεί, εκεί που θα συμβεί, μαζί με την υπογειοποίηση. Και ερωτώ, σε αυτή την Γ΄φάση, ποιος εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή αυτής  της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να επανέλθουν όλα στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.; Αν συμβεί, λοιπόν, η οποιαδήποτε αλλαγή, ποιος θα παίρνει τα χρήματα του δημοσίου και ποιος θα κερδίζει;  Αναφέρω, δε, ότι σε μία παράγραφο, της σύμβασης, που μας μοιράστηκε τώρα και από όσο πρόλαβα να διαβάσω, χωρίς να έχω νομικές γνώσεις, δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης δικαιωμάτων από το σωματείο σε τρίτους. Ποιοι θα είναι αυτοί;  Οι παρόντες σύμβουλοι το διαβάσατε; Αν ναι, ψηφίστε κατά συνείδηση, γιατί τελικά υπάρχει και συνείδηση.

Προχωρώντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι το 2015 η νυν διοίκηση έλεγε, σε όλους τους τόνους, ότι δεν “πρόλαβε” να αλλάξει τον προϋπολογισμό, που περιείχε τα 20 εκ, ενώ  το 2016 τα χρήματα παρέμειναν, φυσικά, και πλέον ήταν άλλες οι ιεραρχήσεις και οι κόντρες, Φαληρικό, διαχείριση απορριμάτων, έργα βιτρίνας και μείωση των ιδίων πόρων για την κοινωνική πολιτική και τις κοινωνικές δομές. Να αναφέρω εδώ, ότι σε πρόσφατη εκδήλωση, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα, περήφανη μίλαγε για τα 5 εκ ιδίων πόρων για ιδρύματα παιδικής προστασίας- για ένα επί της ουσίας έργο-  πρόγραμμα που ξεκίνησε και υλοποιήθηκε επί θητείας μου ως αντιπεριφερειάρχης, πριν την ανάκληση των καθηκόντων μου τον Νοέμβρη του 2016 και την ανεξαρτοποίησή μου.Αυτές, λοιπόν, είναι οι ιερρχήσεις και οι ποιοτικές επιλογές. Κια, μάλιστα, τότε μου είχε ζητηθεί να προσκομίσω στο συμβούλιο πλήρη στοιχεία και νομική κάλυψη. Για την παιδική προστασία ζητάμε όλα τα στοιχεία  αλλά για τα 20 εκ σε συμφέροντα θα πρέπει να μην ζητάμε τίποτα!!!!

Αυτό, δεν νομίζω, ότι το θέλουν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, που είναι σήμερα εδώ, ούτε οι ΑΕΚτζήδες, οι απλοί φίλαθλοι και οι πολίτες. Το θέλουν  και το επιδιώκουν αυτοί που θέλουν να κερδίσουν.

Να υπενθυμίσω σε όλους. τις τεράστις αντιδράσεις για την ΜΠΕ ( μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) για το γήπεδο της ΑΕΚ, όταν τη συζητούσαμε στο ΠΕΣΥ, τον Φλεβάρη του 2015 και ήταν και άλλοι εδώ, που σήμερα απουσιάζουν, για τις επιπτώσεις που θα είχε η ανέγερση αυτού του μεγαθηρίου στη συγκεκριμένη θέση στον κοινωνικό ιστό, στο περιβάλλον, στην κυκλοφορία. Να υπενθυμίσω τα ίδια όταν συζητούσαμε για το έργο της υπογειοποίσης και τις πεζοδρομήσεις, που θα δημιουργήσουν  κυκλοφοριακή επιβάρυνση των γύρω δρόμων, μετατρέποντας  δημόσιους κοινόχρηστους χώρους σε χώρους εξυπηρέτησης ιδιωτικού έργου ή σε ράμπες εισόδου. 

Εννοείτε, ότι για όλους αυτούς τους λόγους θα καταψηφίσω. Η Περιφέρειακή αυτοδιοίκηση θα έπρεπε   να στηρίξει μαζί με το Δήμο και τους πολίτες, τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου για το λαό και τους δημότες, το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με σεβασμό στον αστικό οικισμό, το περιβάλλον αλλά και την ιστορικότητα της περιοχής.

*Η Θανοπούλου Κατερίνα είναι ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την κοινωνική πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας