Απαγωγές και συλλήψεις φοιτητών στα Χανιά μέσα από τα σπίτια τους

576
Απαγωγές και συλλήψεις φοιτητών στα Χανιά

Το πρωί 27/2 έλαβαν χώρα στην πόλη των Χανίων πρωτοφανή περιστατικά καταδίωξης φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την ασφάλεια Χανίων.  Αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν στο σπίτι δύο φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με πρόσχημα έρευνα για κάποια άγνωστη σε αυτούς δράση με συνθήματα και μπογιές. Το πόσο αυθαίρετη και στημένη ήταν η όλη επιχείρηση αποκαλύφθηκε από την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου που να συνδέει τους φοιτητές με την έρευνα αυτή, όπως αποδείχθηκε περίτρανα. Για να κερδίσουν χρόνο και να κατασκευάσουν ένα στημένο κατηγορητήριο, ώστε να δικαιολογηθούν οι πρωτοφανείς πράξεις τους, προσήγαγαν τους δύο φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης και τους κρατούσαν για ώρες στην ασφάλεια, χωρίς να τους επιτρέπουν επικοινωνία με κανέναν, ούτε με δικηγόρο.

Ενώ η αστυνομία διατείνονταν πως η έρευνα σχετιζόταν για δράσεις με μπογιές, τελικά αποδόθηκε στο φοιτητή Γιώργο Σ. μία ανυπόστατη και εξωφρενική κατηγορία για δήθεν «οπλοκατοχή». «Οπλοκατοχή» βαφτίστηκε το παλιό φυσίγγι του παππού του, καθώς το σπίτι που διαμένει ως φοιτητής είναι το πατρικό σπίτι της οικογενείας του στην Κρήτη! Αυτό ήταν το περίφημο εύρημα της αστυνομίας, που καμία σχέση δεν έχει βέβαια με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, πόσο μάλλον την επιχείρηση εισβολής στο σπίτι που διεξήχθη για άσχετους και προφανώς προσχηματικούς λόγους.

Ταυτόχρονα, το κυνήγι φοιτητών από την ασφάλεια συνεχίστηκε στα Χανιά, με την προσαγωγή  – «απαγωγή» δύο ακόμη φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο δρόμο από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι μάλιστα αρνήθηκαν να δείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, και με πολιτικό όχημα της αστυνομίας. Το «αδίκημά» τους ήταν πως περπατούσαν στο δρόμο, κοντά στο σπίτι του Γιώργου, αρκετά αργότερα από την σύλληψη του φοιτητή, την οποία βέβαια δεν γνώριζαν, αφού δεν του επέτρεπαν για ώρες την επικοινωνία με κανέναν. Και αυτοί οι φοιτητές κρατήθηκαν για ώρες στην ασφάλεια χωρίς καμία απολύτως αφορμή.

Αλλά δεν έμειναν εκεί. Αφότου οι προσαχθέντες και ο συλληφθείς φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι, αργότερα το απόγευμα προσήγαγαν και πέμπτο φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον οποίον παρακολουθούσαν στο δρόμο και τον οποίον ανέκριναν στην ασφάλεια με ερωτήσεις όπως «γιατί κατεβαίνεις σε πορείες;», «τι ξέρεις για το φοιτητή που συνελήφθη;».

Πρόκειται για μια πρωτοφανή επιχείρηση καταδίωξης φοιτητών του φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, που αγωνίζεται όπως και το σύνολο του φοιτητικού και ακαδημαϊκού κόσμου, το τελευταίο διάστημα ενάντια στο νόμο Κεραμέως για την εκπαίδευση.

Οι πρακτικές αυτές της ασφάλειας προκαλούν ανατριχίλα και αντιγράφουν τις ίδιες ακριβώς πρακτικές που υλοποιούσε το σπουδαστικό της ασφάλειας επί χούντας στήνοντας καρτέρι και απαγάγοντας φοιτητές «για υπόθεσή τους» και ανακρίσεις.

Είναι οφθαλμοφανές ότι σε βάρος του φοιτητή Γιώργου Σ. στήθηκε μια αδιανόητη σκευωρία και αποδόθηκε μια εξωφρενική και κατασκευασμένη κατηγορία για να δικαιολογήσει τις απίστευτες αυθαιρεσίες της ασφάλειας.

Η επιχείρηση κατατρομοκράτησης φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του φοιτητικού συλλόγου δεν θα περάσει. Ζητούμε να δημοσιοποιηθεί παντού και να καταγγελθεί από κάθε φορέα της πανεπιστημιακής κοινότητας, κάθε δύναμη και φορέα ειδικά στην πόλη των Χανίων.

Αποστέλλω αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων που καταγγέλλουν τα περιστατικά και απαιτούν να αποσυρθούν άμεσα οι πλήρως ανυπόστατες κατηγορίες και να αθωωθεί ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ.Σ.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ διεξάγει μία εκστρατεία τρομοκράτησης των φοιτητών και της νεολαίας που αγωνίζεται και κινητοποιείται μαζικά απέναντι στον νόμο-έκτρωμα για την εκπαίδευση των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Οι μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις και οι δεκάδες αποφάσεις συλλόγων φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων, έχουν δείξει στην κυβέρνηση ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν τρομοκρατείται, δεν
καταστέλλεται και θα αγωνιστεί απέναντι στον αυταρχισμό, που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει.

Στις 27/2, σε συνέχεια του κρεσέντο καταστολής στο ΑΠΘ και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις,μαστυνομικοί στα Χανιά εισέβαλαν στα σπίτια φοιτητών ασκώντας τρομοκρατία και προσήγαγαν φοιτητές μέσα και έξω από τα σπίτια τους. Ασφάλεια με πολιτικά και πολιτικά αυτοκίνητα χωρίς καν να επιδειχθούν ταυτότητες «απήγαγε» φοιτητές και τους μετέφερε για ώρες στην ασφάλεια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή. Άλλους φοιτητές τους ακολουθούσε η ασφάλεια στους δρόμους της πόλης. Μεταξύ αυτών βρίσκονται φοιτητές του Ενιαίου Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προσήχθη, ανάμεσα σε άλλους, και ο φοιτητής Γ.Σ., μέλος του ΔΣ του ΦΣ ΗΜΜΥ, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε αναίτια έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε μία προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της αυθαίρετης πρακτικής κατατρομοκράτησης του απαγγέλθηκαν τελείως ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Να παρακολουθούν φοιτητές και να στήνουν καρτέρι στα σπίτια τους. Αυτή είναι η εικόνα του νέου σπουδαστικού της ασφάλειας που χτίζει η ΝΔ στα χνάρια των πρακτικών της ασφάλειας επί χούντας.

Δεν θα τους περάσει!

Οι σημερινές πρακτικές της αστυνομίας στα Χανιά αποτελούν μία ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, το οποίο αγωνίζεται απέναντι στις πλήρως αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές τρομοκράτησης που προσπαθούν να φιμώσουν και να χτυπήσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους.
Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα.
Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι πλήρως ανυπόστατες κατηγορίες.
Να αθωωθεί ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ.Σ. και όλοι οι διωκόμενοι φοιτητές, που αδίκως στοχοποιούνται.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ

ΦΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΦΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΚΡΗΤΗΣ

ΦΣ HMMY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας