Απάντηση «ξεφτίλα» Μητσοτάκη για τα διογκούμενα «κόκκινα» χρέη 343εκατ. της Ν.Δ

1236
Απάντηση «ξεφτίλα» Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ερώτηση σχετικά με τα υπέρογκα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, πετώντας… την μπάλα στην εξέδρα. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε και σχετικό «σκονάκι» δίπλα του, το οποίο όμως όπως φάνηκε δεν το βοήθησε ιδιαίτερα. «Είναι όλα γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω» αρκέστηκε να αναφέρει.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε την εξής ερώτηση: «Με βάση τον ισολογισμό του 2020  ΝΔ εμφανίζει χρέος προς τις τράπεζες περίπου της τάξης των 343 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 118 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τη στιγμή που τόκοι των χρεών της ΝΔ αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αυτό το μεγάλο ποσό θα αποπληρωθεί ποτέ πλήρως; Θα εξαλειφθεί; Και σε αυτό το φόντο, οι πολιτικοί σας αντίπαλοι θέτουν το ερώτημα, από πού αντλεί την ηθική νομιμοποίηση η ΝΔ ώστε να εφαρμόσει το νέο πτωχευτικό νόμο που βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες, ακόμα και φυσικών προσώπων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεξε σε παλαιότερη ανακοίνωση της ΝΔ που τα έριχνε στις τράπεζες, ενώ ανά διαστήματα διάβαζε αυτολεξεί τις σημειώσεις που είχε μπροστά του. Μάλιστα η τοποθέτησή του ήταν από τις πιο σύντομες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ καθώς κράτησε μόλις 31 δευτερόλεπτα.

«Θα σας παραπέμψω στην ανακοίνωση της ΝΔ της 8ης Ιουνίου 2021 όπου εξηγούμε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε, πώς έχουμε πλήρως ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της ΝΔ, πώς έχουμε κάνει ένα άνοιγμα σε διαφανείς ιδιωτικές δωρεές για να μπορούμε να στηρίξουμε την πολιτική μας δράση και πώς ο αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων είναι οι ετήσιοι τόκοι οι οποίοι έρχονται από το παρελθόν. Όλα αυτά σας είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε από το 2.15.00 και μετά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας