Ανταρσία στην Εθνοφρουρά των ΗΠΑ-Στρατηγός κόντρα στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

518
Ανταρσία στην Εθνοφρουρά των ΗΠΑ

Ο στρατηγός Thomas Mancino, εξέδωσε υπόμνημα στις 11 Νοεμβρίου δηλώνοντας ότι θα αρνηθεί να εφαρμόσει την εντολή του Πενταγώνου για τα εμβόλια.

Ανταρσία κατά του εκτελεστικού διατάγματος Biden περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εκδηλώθηκε στην αμερικανική Εθνοφρουρά.
Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, πως θα απαντήσει στον κυβερνήτη της Οκλαχόμα, Kevin Stitt, αφού η Εθνοφρουρά της πολιτείας αρνείται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
«Είμαστε ενήμεροι για το υπόμνημα του επικεφαλής της Εθνοφρουράς στην Οκλαχόμα σχετικά με τον εμβολιασμό των ανδρών του κατά του Covid και την εξαίρεση που ζητεί.
Θα απαντήσουμε κατάλληλα στον κυβερνήτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirby.
Χωρίς να διευκρινίσει πώς θα απαντούσε το υπουργείο Άμυνας (DOD), ο Kirby είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin «πιστεύει ότι μια εμβολιασμένη δύναμη είναι πιο έτοιμη» και πως «αυτός είναι ο λόγος που διέταξε τα υποχρεωτικά εμβόλια για το σύνολο της δύναμης, και αυτό περιλαμβάνει την Εθνοφρουρά, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στις εθνικές αποστολές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Η επιστολή του στρατηγού Mancino

Οι δηλώσεις του Kirby ήρθαν μετά την εκδήλωση της «ανταρσίας» από τον νεοδιορισμένο διοικητή της Εθνοφρουράς της Οκλαχόμα.
Ο στρατηγός Thomas Mancino, εξέδωσε υπόμνημα στις 11 Νοεμβρίου δηλώνοντας ότι θα αρνηθεί να εφαρμόσει την εντολή του Πενταγώνου για τα εμβόλια.
Η πρώτη προθεσμία της εντολής για τον εμβολιασμό των στρατιωτικών στις ΗΠΑ, ήταν η 2α Νοεμβρίου, αν και κάθε όπλο έχει ορίσει διαφορετικές προθεσμίες έως τις οποίες τα μέλη πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον ιό.
Το Πεντάγωνο έθεσε προθεσμία στις 30 Ιουνίου 2022 για όλους τους εφέδρους του Στρατού και την Εθνοφρουρά.
Ο Mancino γράφει στο σημείωμά του: « Διατάσσω τον μη εμβολιασμό των ανδρών της Εθνοφρουράς της Οκλαχόμα έναντι του Covid, παρά τις διαφορετικές ομοσπονδιακές απαιτήσεις».
«Επιπλέον, καμία αρνητική διοικητική ή νομική ενέργεια δεν θα ληφθεί κατά των Φρουρών που αρνούνται το εμβόλιο για τον Covid», συνέχισε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας