Ανοίγει ο δρόμος για την ακύρωση αθλητικών διοργανώσεων

1162
ακύρωση

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις με αφορμή την κατάσταση λόγω κορονοϊού για τροποποίηση κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ χωρίς οι αποφάσεις να χρειάζεται να έχουν έγκριση ή επικύρωση γενικής συνέλευσης έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως επισημαίνεται, τα μέτρα έχουν ισχύ μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στα πλαίσια σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας ανοίγει τον δρόμο ώστε οι Ομοσπονδίες και Ενώσεις να προβούν σε ενέργειες που αφορούν διοργανώσεις, όπως η πλήρως αναστολή ή η αναδιάρθρωση κατηγοριών ακόμα και αλλαγή στον κανονισμό διεξαγωγής πρωταθλημάτων. Ζητήματα που μέχρι πρότινος χρειαζόταν η απόφαση Γενικής Συνέλευσης για να έχουν ισχύ.

Ακόμη, με την τροπολογία ρυθμίζεται η μεταβατική λειτουργία του ΕΣΚΑΝ, από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος της μετατροπής του σε Εθνικό Οργανισμό Αντιντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), έως ότου και να διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του ΕΟΚΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας