Ανησυχία για την υγεία του Ασάνζ: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής

1023
ασάνζ
Αναβλήθηκε η ακροαματική συνεδρίαση για τον Τζούλιαν Ασάνζ από το δικαστήριο του Ουέστμινστερ για λόγους υγείας του κατηγορουμένου, σύμφωνα με έναν από δικηγόρους του.

Αναβλήθηκε η ακροαματική συνεδρίαση για τον Τζούλιαν Ασάνζ από το δικαστήριο του Ουέστμινστερ για λόγους υγείας του κατηγορουμένου, σύμφωνα με έναν από δικηγόρους του.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο ιδρυτής του WikiLeaks ήταν «πολύ άρρωστος» για να εμφανιστεί μέσω βίντεοκλήσης από τη φυλακή Μπέλμαρς.

Τα WikiLeaks ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν πολύ για την υγεία του Ασάνζ και ότι έχει μεταφερθεί στη νοσοκομειακή πτέρυγα της βρετανικής φυλακής Μπέλμαρς (γνωστή και ως το «Γκουαντάναμο Μπέι» του Ηνωμένου Βασιλείου) όπου κρατείται.

Η υγεία του επιδεινώθηκε στη φυλακή και έχει χάσει πολύ βάρος, ανέφεραν τα WikiLeaks.

«Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καλά», δήλωσε ο δικηγόρος του Ασάνζ, Γκάρεθ Πιρς ενώ και η δικαστής Έμα Άρμπουτνοτ είπε: «Δεν είναι πολύ καλά».

Η ακρόαση αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου, με τους δικηγόρους του Ασάνζ να δηλώνουν ότι η υγεία του δεν είναι καθόλου καλή.

Θα ήταν η πρώτη ακρόαση μετά από εκείνη της 2ας Μαΐου.

Ο ανώτερος δικαστής της περιφέρειας Emma Arbuthnot είπε ότι η επόμενη ακρόαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στη φυλακή Belmarsh στο νότιο Λονδίνο, όπου κρατείται ο Ασάνζ.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του Ασάνζ  φορώντας μάσκες με το πρόσωπο του ιδρυτή των WikiLeaks και κρατώντας πανό που έγραφαν: «Μην σκοτώνετε τον αγγελιαφόρο», «Όχι στην έκδοση του» και «Ελευθερία της έκφρασης».

View image on Twitter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας