Ανδρείκελα

1055
πυρίκαυστος

Δικτάτωρ της συμφοράς ο Πραγιούθ Τσαν Οτσά, κυβερνήτης χώρας στον πρωθυπουργικό θώκο της οποίας είχε θρονιαστεί άλλοτε ο εκ Κεφαλληνίας ορμώμενος διεθνής τυχοδιώκτης Κωνσταντίνος Γεράκης ή Φάλκον, τουτέστιν του εξωτικού Σιάμ, όπως ονομαζόταν τα χρόνια του Ελληνα ή Ταϊλάνδης καθώς είναι γνωστότερη παρ’ ημίν. Στρατηγός ο ερίφης, ηγήθηκε πραξικοπήματος τον Μάιο του 2014. Εκτοτε τάζει πως θα προκηρύξει εκλογές, που αναβάλλει διαρκώς μολαταύτα με το πρόσχημα ότι οι ψηφοδόχοι κατασκευάζονται από ξύλο ελιάς κι ώσπου να συναρμολογηθούν τις τρώει ο δάκος.
Αναμφιβόλως ιστορίες για δράκους. Μιλούσε προχθές στο ταϊλανδέζικο Μα Ξι Μου ενώπιον επιλεγμένου νεανικού κοινού με αφορμή την Ημέρα του Παιδιού, ήτις εορτάζεται με ταρατατζούμ και παράτες μεθαύριο Σάββατο. Οι δημοσιογράφοι θεώρησαν το ιβέντ πρώτης τάξεως ευκαιρία να του υποβάλουν ερωτήσεις για την κρατική βία, τις φυλακίσεις πολιτών και βεβαίως για την πολυαναμενόμενη ημερομηνία της κάλπης.
Κορόιδο δεν είναι ο Πραγιούθ. Ασε που η γκλάβα του κατεβάζει ολόφρεσκες ιδέες. Μετά το πέρας της σεπτής τελετής, λοιπόν, εμφανίστηκε καμαρωτός καμαρωτός στο προαύλιο της κατοικίας του, πλησίασε την πρόχειρη εξέδρα με τα μικρόφωνα, κάτωθεν της οποίας καραδοκούσαν κάμερες και δαιμόνιοι ρεπόρτερ αποκαλύπτοντας ομοίωμά του σε φυσικό μέγεθος –δεν ξόδεψε το Δημόσιο, καθότι κοντοστούπης– φτιαγμένο από χαρτόνι – για να μένει απρόσβλητο στη ζημιογόνο δράση της οικογενείας των τεφριτίδων.
Οποιος επιθυμεί να θέσει ερωτήματα, ας απευθυνθεί σε αυτόν εδώ, είπε δείχνοντας τη μαριονέτα και αποχώρησε περιχαρής χαιρετώντας στρατιωτικά. Η είδηση έκανε ασφαλώς τον γύρο του κόσμου. Μαθαίνω ότι τα καϊνάρια της Κουμουνδούρου σκέφτονται σοβαρά να εφαρμόσουν τη μέθοδο Πραγιούθ και στην Ψωραλέξαινα.
Στην κυβέρνηση μπορεί να αναρριχήθηκαν πριν από τρία χρονάκια, αλλά ως γνωστόν δεν κατέχουν την εξουσία. Αλλοι κάνουν κουμάντο στον τόπο: οι ειδεχθείς ξένοι δανειστές. Οι ίδιοι χύνουν μαύρο δάκρυ επειδή υποτάχτηκαν τον αλήστου μνήμης Ιούλιο του 2015 και αναγκάζονται να κάνουν τη βρόμικη δουλειά, χωρίς τη θέλησή τους μεν, με αξιοθαύμαστη προθυμία δε. Ανδρείκελα σωστά φαντάζουν ούτως ή άλλως.
*Πηγή: efsyn.gr

2 Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας