Απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων σ' όλη τη χώρα

2139
απεργία

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σήμερα Παρασκευή 12/01/2018, σε απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα μετά από καλέσματα των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματίων, που είχαν προκηρύξει, είτε 24ωρη απεργία είτε στάσεις εργασίας, ενάντια στο κυβερνητικό μνημονιακό και αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις ήταν πετυχημένες, παρά το διχαστικό κλίμα που εκπορευόταν το προηγούμενο διάστημα από συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρά, όχι μόνο την απουσία απ’ αυτές, αλλά και την ανοιχτή υπονόμευση της εξωνημένης και συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Είναι σίγουρο ότι, εάν υπήρχε ένα άλλο κλίμα συντονισμού και συνεργασίας των ταξικών, αγωνιστικών και Αριστερών δυνάμεων μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και είχαν εξαγγελθεί πολύ νωρίτερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, θα μπορούσαν να προετοιμαστούν και να δουλευτούν καλύτερα στους τόπους εργασίας, να διευρύνουν τις διεκδικήσεις τους και για ευρύτερα λαϊκά αιτήματα και κατά συνέπεια αυτές να έχουν καλύτερη επιτυχία και χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια και ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Εν συνεχεία οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν ουσιαστικά στο δρόμο, στην οδό Σταδίου, σε μία μαζική και μαχητική πορεία, η οποία κατέληξε στο Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση των ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματίων στα προπύλαια συμμετείχε μαζικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της Π. Λαφαζάνη, καθώς και μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων Αριστερών πολιτικών οργανώσεων.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 15/01/2018, όπου παρά το γεγονός ότι είναι η τελευταία μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι ταξικές, αγωνιστικές και Αριστερές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ώστε αυτές να πάρουν δυναμικό, ενωτικό και παλλαϊκό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18.00, στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα καλεί στο Σύνταγμα στην εργατική συγκέντρωση και η ΛΑ.Ε.

Την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Επιπλέον, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από τις 08.00 έως τις 11.00) για τη Δευτέρα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας θα έχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων.

dsf  poreia

πορεία11 πορεία22 πορεία33

P1230440

P1230442

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας