Αφελληνισμός! Αμερικανικό fund(CVC), μετά την υγεία, εξαγοράζει την Vivartia στα τρόφιμα

1483
fund

Ο πλήρης αφελληνισμός των κλάδων της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται ακάθεκτος. Σε λίγο, οι ξένες πολυεθνικές και ειδικότερα τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα φτάσουν να ελέγχουν ακόμα και τα σουβλατζίδικα.

Όχι, φυσικά, ότι η ελληνική ιδιοκτησία σε οικονομικούς κλάδους και μεγάλες επιχειρήσεις υπηρετούσε το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον. Κάθε άλλο ο αφελληνισμός, όμως, της ελληνικής οικονομίας θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και θα δώσει την χαριστική βολή στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει ανατροπή.

Χθες ανακοινώθηκε ότι ολλανδικό fund, μετά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έβαλε χέρι και στον Ελλάκτορα, στον τομέα των κατασκευών.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι μεγάλο αμερικανικό fund (CVC), το οποίο έχει εισβάλλει στο χώρο της υγείας εξαγοράζοντας τα νοσοκομεία “ΥΓΕΙΑ”, “ΙΑΣΩ” και “ΜΕTROPOLITAN”, προχωρά στηn εξαγορά της μεγάλης επιχείρησης στον χώρο των τροφίμων , Vivartia, η οποία ελέγχει τα “GOODY’S”, τα “EVEREST”, την “Μπάρμπα Στάθης” κ.λ.π.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κανονικό προτεκτοράτο στον πολιτικοστρατιωτικό τομέα, γεμάτη από αμερικανικές βάσεις, στον οικονομικό τομέα υπό τον γερμανικό έλεγχο, ενώ όλες, σχεδόν, οι μεγάλες επιχειρήσεις περνάνε υπό τον έλεγχο του ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου, με τα πρωτεία να ανήκουν στις τράπεζες που ελέγχονται από ξένα fund και παίζουν ένα ληστρικό παιχνίδι στην χώρα.

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην αγορά, για την Vivartia, καθώς η CVC υπέβαλε πρόταση προς τη Marfin Investment Group για την εξαγορά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να παραχωρήσει στο fund την αποκλειστική διαπραγμάτευση για τη θυγατρική στον κλάδο τροφίμων έως τις 6 Νοεμβρίου.

Η Vivartia, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στην ελληνική αγορά, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 μετά την απορρόφηση των ΔΕΛΤΑ, CHIPITA, GOODY’S (και FLOCAFE) και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ MIG

«Η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 17/9/2020 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» («VIVARTIA»). Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν».

Η Vivartia ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 και σήμερα δραστηριοποιείται στον κλάδο Γαλακτοκομικών και Ποτών μέσω της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., στον Κλάδο Υπηρεσιών Εστίασης και Ψυχαγωγίας μέσω των GOODY’S A.E. και EVEREST A.E. και στον Κλάδο Καταψυγμένων Τροφίμων μέσω της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ποια είναι η CVC Capital​

H CVC Capital δεν είναι άγνωστη τόσο στην MIG όσο και στην ελληνική αγορά. Οι δύο όμιλοι είχαν καθίσει ξανά στο τραπέζι και είχαν δώσει τα χέρια πριν από δύο καλοκαίρια όταν και η πρώτη απέκτησε από την δεύτερη το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Είχε προηγηθεί η εξαγορά των νοσοκομείων ΙΑΣΩ General και Metropolitan, κινήσεις που καθιστούν το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο ως έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες στον τομέα της ιδιωτικής υγείας στην χώρα μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η CVC απέκτησε, νωρίτερα φέτος, σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην Skroutz ενώ αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η CVC Capital Partners είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχειρίσεως κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο.

Από την ίδρυση της το 1981 έως και σήμερα έχει επενδύσει κεφάλαια άνω των 134 δισ. δολαρίων παγκοσμίως υλοποιώντας πάνω από 300 επενδύσεις, ενώ σήμερα διαχειρίζεται assets άξιας άνω των 80,5 δισ. δολαρίων. Έχει γραφεία σε 24 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας