Αμέτρητη, πρωτοφανής λαοθάλασσα στην κηδεία Σουλεϊμανί. Πληροφορίες ότι ποδοπατήθηκαν πολίτες

1185
λαοθάλασσα

Σε τραγωδία κατέληξε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η ταφή του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press επικαλούμενο την ιρανική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της κηδείας υπήρξε επεισόδιο με αρκετούς από τους διαδηλωτές να ποδοπατούνται.

Σύμφωνα πάντα με το AP ο τραγικός απολογισμός είναι τουλάχιστον 35 νεκροί, καθώς και 48 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Δείτε βίντεο από την τραγωδία (σκληρές εικόνες):

https://www.instagram.com/p/B7A4ixQhNSS/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B7A4Qy4lxsC/?utm_source=ig_embed

Λαοθάλασσα και στην πόλη Κέρμαν

Νωρίτερα η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Η προσέλευση των διαδηλωτών στην Κερμάν ήταν παρόμοια με αυτή των προηγούμενων ημερών στην Βαγδάτη, στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν τελετές αποχαιρετισμού για τον Σουλεϊμανί.

«Ο μάρτυρας Κασέμ Σουλεϊμανί τώρα που είναι νεκρός είναι πιο ισχυρός. Ο εχθρός τον σκότωσε άδικα» είπε κατά τη διάρκεια της τελετής στην Κερμάν ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Χουσείν Σαλαμί.

Ο Ιρανός στρατηγός απείλησε να «βάλει φωτιά» σε όλα τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «θάνατος στο Ισραήλ».

Στην κεντρική πλατεία της Κερμάν έχουν τοποθετηθεί δύο φέρετρα σκεπασμένα με σημαίες του Ιράν με τον Guardian να μεταδίδει ότι στο δεύτερο πιθανότατα βρίσκεται η σορός του στενότερου συνεργάτη του Σουλεϊμανί, Χουσεϊν Πουρτζαφάρι.

Δείτε live εικόνα από την ταφή

Γράψτε το σχόλιο σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας