Αλεξανδρούπολη: Εικόνες από την “απόβαση-κατάληψη” αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο λιμάνι

1021
αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη μετέβησαν την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την άφιξη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του Endurance, ενός από τα μεγαλύτερα μεταγωγικά πλοία του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει δυνάμεις για την ΝΑΤΟϊκή αποστολή της ATLANTIC RESOLVE.

Από την πλευρά του, ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη και πρόσθεσε σε σχετική ανάρτησή του στο twitter:

Αυτή είναι η πέμπτη μου επίσκεψη, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, η οποία υπογραμμίζει το στρατηγικό ρόλο της πόλης αυτής ως ζωτικού περιφερειακού, ενεργειακού, μεταγωγικού και εμπορικού κόμβου για την ασφάλεια και τη σταθερότητα”.

Το Endurance μεταφέρει συνολικά 2.000 πεζοναύτες, περισσότερα από 1.800 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα Σινούκ, 25 ελικόπτερα Απάτσι και 50 ελικόπτερα Blach Hawk.

Οι αμερικανικές δυνάμεις που ξεκίνησαν από το Κεντάκι των ΗΠΑ θα μεταφερθούν σταδιακά στη Ρουμανία όπου θα διεξαχθεί άσκηση του ΝΑΤΟ, στην Γερμανία, στο Στεφανοβίκειο στο Βόλο, στην Λετονία, την Πολωνία και την Τουρκία.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας