Αλβανία : Εμπόριο με πλαστά τεστ κορονοϊού για είσοδο στην Ελλάδα

843
πλαστά τεστ κορονοϊού

Αλβανοί αγόραζαν πλαστά πιστοποιητικά για τεστ κορονοϊού προκειμένου να περνούν απρόσκοπτα στην ελληνική επικράτεια από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής.

Άμεσα αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη από το αλβανικό Top Channel ότι εκδίδονταν πλαστά πιστοποιητικά για τεστ Covid 19 τα οποία αγόραζαν Αλβανοί για να περάσουν στην Ελλάδα, αναφέρει στον ιστότοπό του αυτό το τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας.

Μόνο από Κακαβιά

Ετσι, από σήμερα 20 Νοεμβρίου, η συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής θα παραμείνει κλειστή, και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς.

Για τους Αλβανούς, η διέλευση των συνόρων γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού και μόνο στην Κακαβιά υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης.

Τα πλαστά πιστοποιητικά (αριστερά) χρησιμοποιούνταν για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής.

Πρόσφατα, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν, μετά τις πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζί με τη φόρμα PFL, για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

Συλλήψεις
Η Κωνσταντίνα Τομάι, πιάστηκε με πλαστό πιστοποιητικό, αλλά κατάφερε να διαφύγει και δεν συνελήφθη.

Πριν δύο ημέρες, δύο αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ και δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι τα είχαν πραγματοποιήσει σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά.

Ελλειψη γιατρών
Οι συλληφθέντες είναι οι Idajet Tocka και Ina Veliu.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη γιατρών για την πραγματοποίηση των τεστ στη συνοριακή διέλευση, μετατρέποντας τα τελωνεία Καπεστίτσας σε κόκκινο σημείο για τη μετάδοση του κοροναϊού στη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: Top Channel, echedoros-a.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας