Αλαβάνος προς Μητσοτάκη: «Άμεσα-ριζικά μέτρα πριν Μόρια και Ασπρόπυργος γίνουν σφαγεία»

1338
σφαγεία

Απ. Παύλος: «ουκ ένι Έλλην και Ιουδαίος, βάρβαρος, Σκύθης, δούλος…»

«Τα 20 συμπτώματα κορονοϊού στη Ριτσώνα από τους 63 κατοίκους ήταν εντελώς αναμενόμενο. Και είναι προειδοποίηση για την «Αποκάλυψη» που μπορεί να συμβεί στη Μόρια της Λέσβου με τους χιλιάδες κατοίκους.

Το ντοκιμαντέρ που ανάρτησε προχτές το BBC για τη Μόρια και έκανε το γύρο του κόσμου εκθέτοντας τις ελληνικές αρχές προέβλεπε την εξέλιξη. (https://www.bbc.com/news/av/world-52095552/coronavirusprotectingyourselfinamigrantcamp).

Είναι φυσική συνέπεια σε ένα ακραία συσσωρευμένο και συμπιεσμένο πληθυσμό μέσα σε γκέτο, με μηδέν απόσταση του ενός από τον άλλο, χωρίς υποδομές, με πρωτόγονο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, με τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού υλικού.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει άμεσα, ριζικά και γενναία μέτρα. Την αραίωση των κατοικιών. Την δυνατότητα των άνω των 60 ετών για ξεχωριστές κατοικίες. Την ταχύτατη συγκρότηση υποδομών υγειονομικού ενδιαφέροντος. Την εξασφάλιση υλικών υγιεινής.

Η ίδια περίπου απερίγραπτη κατάσταση επικρατεί και στον οικισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να δράσει, έστω και τόσο καθυστερημένα, πριν η Μόρια και ο Ασπρόπυργος γίνουν σφαγεία. Και ας ξέρουμε, αν γίνει το κακό, δεν θα μείνει μέσα στα όρια των καταυλισμών, αλλά θα μεταδοθεί σε όλη την κοινωνία.

Κι ακόμα, ας προβλεφθεί ότι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι ρακοσυλλέκτες Ρομά, οι οποίοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση και λειτουργούν με βάση μόνο την ιδιότητα μέλους των σωματείων τους, δικαιούνται, ως Έλληνες εργαζόμενοι πολίτες την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Και, μιας και οι περισσότεροι Έλληνες βιώνουν αυτές τις μέρες προς τη Σταύρωση και την Ανάσταση, παρότι δεν λειτουργούν οι εκκλησίες δημοσίως, αλλά τα χριστιανικά κείμενα και ύμνοι έρχονται στην επιφάνεια, ας θυμηθούμε το ρηθέν από τον Απόστολο Παύλο (Προς Κολοσσαείς Γ, 11): «ουκ ένι Έλλην και Ιουδαίος, βάρβαρος, Σκύθης, δούλος, αλλά τα πάντα και εν πάσι Χριστός»

Coronavirus: Protecting yourself in a migrant camp (βλέπε βίντεο εδώ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας