Αυτοί δεν είναι που μας λέγανε…

1266
αυτοί

«Πονάω που βλέπω όλα να

σαπίζουν σ’ αυτόν τον τόπο.

Στην εξουσία πάντοτε οι

φαύλοι. Κι’ αν φανεί κάποιος

μια μέρα έντιμος, σε δέκα μέρες σκαρτεύει.

Φέρνεις άλλον,

βγαίνει χειρότερος»

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ (Εκκλησιάζουσες στίχοι 174-179)

Αυτοί δεν ήταν που μας υπόσχονταν «ισχυρή Ελλάδα» μπαίνοντας  στο ευρώ;

Ο Σημίτης και ο Παπαδήμος δεν μας κουνούσαν στα χέρια τους τα πρώτα ευρώ που πήραν από το ΑΤΜ ΤΟ 2001;

Ύστερα από 8 χρόνια γιατί πτωχεύσαμε;

Και  τώρα, ύστερα από δέκα χρόνια σκληρών μνημονίων που μας υπόσχονταν  ανάπτυξη και ευημερία, γιατί «πτωχεύουν» τους Έλληνες και σκύβουν  το κεφάλι στον Ερντογάν, στην Γερμανική  ΕΕ και στο ΝΑΤΟ;

Τι απεργάζονται για το μέλλον μας;

Σε αυτά τα μνημονιακά χρόνια παρέλασαν από την εξουσία όλες οι δυνάμεις της μεταπολίτευσης, συχνά σε συμμαχία μεταξύ τους, και οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Μάλιστα, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, υπερακόντισαν σε ανικανότητα, εθελοδουλία και αθλιότητα όλους τους προηγούμενους, για να πάρει τη σκυτάλη ο νεοφιλελεύθερος Κυρ. Μητσοτάκης, και να αποτελειώσει αυτά που σχεδιάζονται για εμάς χωρίς εμάς. «λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

Αυτοί δεν είναι που εφάρμοσαν μια ενιαία στρατηγική οικονομικής υποδούλωσης της χώρας και υποταγής στους δυτικούς εταίρους – κατεξοχήν στις ΗΠΑ και στη Γερμανία.;

-Αυτοί δεν είναι που  διατηρούσαν  στον ελληνικό λαό, και κυρίως στις ελίτ της χώρας, την αυταπάτη ότι είχαμε εισέλθει σε μία εποχή υλικής ευημερίας;

-Είναι αυτοί που αντιπροσωπεύουν  μία γενιά και μία ταξική σύνθεση αποφοίτων των κολεγίων τύπου LSA  και του Χάρβαρντ, που έχει ανατραφεί με  εθνομηδενιστικά αφηγήματα και συγκροτούν, μιά  νεοφιλελεύθερη «κεντροαριστερά» η οποία απορρίπτει τον ελληνικό-δημοκρατικό πατριωτισμό, αριστερών, δεξιών ή κεντρώων. Υποσκάπτουν διαρκώς και ακαταπαύστως  την  αντιστασιακή μας ιστορία, παραποιούν και απορρίπτουν τις καταβολές του ελληνικού έθνους. Όταν μας κατηγορούν για «εθνικισμό» επειδή αγαπάμε την Πατρίδα μας, ας το θεωρήσουμε τίτλο τιμής, γιατί εμείς τους κατηγορούμε ως ξενόδουλους υποτακτικούς που ανέχονται αν δεν επιδιώκουν, την εξαφάνιση μιας Αυτόνομης Δημοκρατικής Ελληνικής Πολιτείας μέσα στα ευρωπαϊκά αυτοκρατορικά σχήματα. Επειδή αγαπάμε την Πατρίδα μας, σεβόμαστε τις Πατρίδες και τον πολιτισμό άλλων λαών και θέλουμε να ζούμε ειρηνικά μαζί τους. Γιατί δεν είμαστε εμείς που εποφθαλμιούμε τα εδάφη και την επικυριαρχία στις πατρίδες των λαών της περιοχής μας. Δεν ματώσαμε εμείς τις Μεσογειακές πατρίδες.

Είναι αυτοί που  έσκυψαν και υποχώρησαν  απέναντι στον σκοπιανό μεγαλοϊδεατισμό, σήμερα υποχωρούν και απέναντι στον τουρκικό μεγαλοσωβινισμό και έχουν αναγνωρίσει τα «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Είναι αυτοί που μας τρομοκρατούν καθημερινά προβάλλοντας την δήθεν παντοδυναμία της Τουρκίας του Ερντογάν και εθίζουν τον κόσμο να δεχτεί την προσαρμογή στις αξιώσεις που προβάλλονται από την αντίπερα όχθη.  Είναι αυτοί που απεμπολούν διαρκώς αναφαίρετα  δικαιώματά μας, όπως η διακήρυξη επέκτασης στα 12 μίλια, των εθνικών χωρικών μας υδάτων.

Τι φοβούνται, τι μας κρύβουν, τι έχουν συμφωνήσει με την μυστική διπλωματία;

Μας μιλάνε διαρκώς για κάποιες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία η οποία μας ζητά να διαπραγματευτούμε την ίδια μας την ύπαρξη, τη θάλασσα και τα νησιά μας, οι οποίοι ήδη  δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και σε λίγο δεν θα αναγνωρίζουν ούτε την Ελληνική Δημοκρατία.

Είναι αυτοί, που τον δικό τους φόβο για την τύχη τους, προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε δικό μας φόβο. Στα τηλεοπτικά μέσα καθημερινά μας παρουσιάζουν και με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα αποτελούν τον ψυχολογικό πόλεμο του Ερντογάν εναντίον μας. Αλήθεια  τι θα μας κάνει και τι θα πάθουμε αν δεν συμμορφωθούμε;

Κάποτε τα ψέματα τελειώνουν και έρχεται η ώρα της αλήθειας που σου λέει ότι δικό σου είναι μόνο αυτό που μπορείς να υπερασπιστείς με κάθε τρόπο και με το αίμα σου όταν χρειαστεί. Γι αυτό παθαίνουν εγκεφαλικό  όταν ακούν τον πανάρχαιο ομηρικό  παιάνα « είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης» και όχι «περί πάρτης».

Υπάρχουμε γιατί στην μακραίωνη  ιστορία μας είπαμε κάποια «ΟΧΙ».

Αλήθεια την 28η Οκτωβρίου 1940 οι έλληνες παππούδες και πατεράδες μας ήταν καλοζωισμένοι, ήταν καλά εξοπλισμένοι, είχαν δημοκρατία; Όχι, αλλά είχαν μέσα τους βαθειά το πατριωτικό συναίσθημα και το ελληνικό φιλότιμο που σάρωσε και τους εχθρούς και όσους  σκέφτονταν να υποταχτούν. Και μετά βρόντηξε ο Όλυμπος και άστραψε η Γκιώνα για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά, γιατί «είμαστε από καλή γενιά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας