ΑΚΚΕΛ: Διαψεύδει ότι ΥΠΑΑΤ κάλυψε την σίτιση ζώων σε πυρόπληκτες περιοχές

707
ΑΚΚΕΛ: Διαψεύδει ότι ΥΠΑΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΑΚΚΕΛ διαψεύδει την υφυπουργό Αραμπατζή ότι το ΥΠΑΑΤ κάλυψε την σίτιση ζώων σε πυρόπληκτες περιοχές

Αμέσως μόλις φάνηκε η τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές και η απόλυτη αναισθησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το ΑΚΚΕΛ κινητοποιήθηκε με όσες επαφές και δυνάμεις έχει, να στηρίξει άμεσα τους κτηνοτρόφους που είχαν ζώα με εγκαύματα ή σε καλή κατάσταση αλλά με τεράστιες ελλείψεις σε ζωοτροφές και εφόδια.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας είχαν αρχίσει να παραδίδονται σε κτηνοτρόφους ζωοτροφές και φάρμακα που είχε στείλει το ΑΚΚΕΛ, φυσικά με την βοήθεια και την εθελοντική προσφορά ακόμα και εταιρειών όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δελτίο τύπου. Μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε.

Το ΑΚΚΕΛ γνώριζε καλά ότι ο Μητσοτάκης και το ΥΠΑΑΤ θα τους “έγραφαν” κανονικά και έτρεξε να βοηθήσει άμεσα τους πυρόπληκτους  συνανθρώπους μας. Σε επιστολή στον Υπουργό κ. Λιβανό στις 9 Αυγούστου γράφαμε «Το ΑΚΚΕΛ έχει ξεκινήσει εκστρατεία βοήθειάς τους με συγκέντρωση των απαραίτητων και ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετές ζωοτροφές από όλη την Ελλάδα, αλλά το κόστος μεταφοράς τους είναι το πρόβλημα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Για αυτό τον λόγο ζητούμε από το ΥΠΑΑΤ να βρει λύσεις ή να αναλάβει την μεταφορά τους και να απαλλαχθούν από κόστος διοδίων και εισιτηρίων πλοίων κλπ τα φορτηγά που μεταφέρουν ζωοτροφές κλπ. Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ απάντησή σας για να συντονιστούμε». Ποτέ δεν λάβαμε απάντηση.

Τώρα βλέπουμε την υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή, να γράφει με στόμφο ότι το Υπουργείο προχωρεί στην κάλυψη των αναγκών σίτισης με τα γενικότερα μέτρα στήριξης των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων κλπ !!!  Η κυρία Αραμπατζή λέει ψέματα. Από το Υπουργείο δεν έχει φτάσει τίποτα στις πυρόπληκτες περιοχές, μόνο η βοήθεια από το ΑΚΚΕΛ έχει φτάσει αποδεδειγμένα ακόμη και με καθυστερήσεις και προβλήματα που βάζουν διάφοροι κομματικοί καλοθελητές σε περιφέρειες κλπ.

Το ΑΚΚΕΛ καλεί το υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα τί παρέδωσε στις πυρόπληκτες περιοχές, πού, ποιοί το παρέλαβαν και πότε. Τίποτα δεν έχει παραδοθεί. Αν μάλιστα το ΑΚΚΕΛ δεν έστελνε την επιστολή στον Υπουργό, πιθανόν να μην είχε κάνει τίποτα  το υπουργείο. Αυτά για να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας