ΑΚΕΠ-Δυνατότητες: Το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ

796
Το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ
 Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, έχει τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνατότητες να ξεπεραστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να εξασφαλιστεί όχι μόνο ευμάρεια αλλά και ευημερία για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Ελληνα, όχι μόνον το “ζην” αλλά και το “ευ ζην”.
 Επί σειρά ετών  οι πολιτικοί και ιδεολογικοί υπηρέτες των τοκογλυφικών συμφερόντων της Ευρωζώνης προσφέρουν στην ελληνική κοινή γνώμη μια καραμέλα με πολύ ψέμα και ο ταξικά διαρθρωμένος λαός  την μάσησε: “Η Ελλάδα είναι φτωχή χώρα και δεν παράγει τίποτε”.
Τα στοιχεία για την  ΛΑΡΚΟ είναι αποκαλυπτικά:
● Η μοναδική στην Ε.Ε. βαριά βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου
● Μία από τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως
● 1.000.000 στρέμματα γης με κοιτάσματα σιδηρονικελίου
● 20 δισ. δολάρια η εκτιμώμενη αξία των κοιτασμάτων
● 300 εκατ. ευρώ ετήσιος κύκλος εργασιών
● 18.000-20.000 τόνοι είναι η ετήσια παραγωγή της σε νικέλιο
● Καλύπτει περίπου το 6% της ζήτησης της ευρωπαϊκής αγοράς
● 3% είναι η συμμετοχή της στις εθνικές εξαγωγές
● 1 εκατ. δολ. εισάγει στην Ελλάδα ημερησίως
● 118.375.241 ευρώ η αξία των μεταλλείων
● 158.971.680 ευρώ η αξία του εργοστασίου στη Λάρυμνα
● 6 νομοί της χώρας έχουν βασικό οικονομικό αιμοδότη τη ΛΑΡΚΟ
● 15.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη ΛΑΡΚΟ…
 Είναι προκλητικό  να μιλούν για κακοδιαχείριση, για διαπλοκή συμφερόντων, για διαφθορά, για σκάνδαλα, οι ηγεσίες των μνημονιακών κομμάτων που επί χρόνια εφαρμόζουν και υποστηρίζουν άμεσα  ή έμμεσα τα Μνημόνια, το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην νεότερη ελληνική ιστορία!.
Είναι εξοργιστικό να βλέπεις όλους τους τσαρλατάνους υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών, που έβαλαν την υπογραφή τους  -και όχι  μόνο- στην καταδίκη  της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας για έναν αιώνα, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενούς της.
 Είναι απορίας άξιον  πώς δεν υπάρχει ούτε ένας “φέρων παντελόνια” να αποκαλύψει ότι και η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται στην “προκρούστεια κλίνη” των μνημονίων,  όπου τεμαχίζεται ολόκληρο  το σώμα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Ότι το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΡΚΟ  έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, τον μνημονιακό θεσμό του μνημονιακού νόμου 3986|2011 στον οποίον έχουν μεταβιβαστεί περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου με αποκλειστικό σκοπό την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους. Θα μείνει στην ιστορία  το γεγονός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, ως μνημονιακή κυβέρνηση  δημιούργησε το Υπερταμείο με θυγατρική το ΤΑΙΠΕΔ υποθηκεύοντας για 99 χρόνια την δημόσια περιουσία, δηλαδή την περιουσία του Ελληνικού λαού και εξασφαλίζοντας στους τοκογλύφους δανειστές τον υπέργειο, υπόγειο θαλάσσιο και υποθαλάσσιο  πλούτο της χώρας. Θα γραφτεί στην ιστορία το γεγονός, ότι στα πρώτα 11 μνημονιακά χρόνια η χώρα έχει απωλέσει τον έλεγχο κρίσιμων υποδομών (οδικοί άξονες, λιμάνια, αεροδρόμια, ενεργειακά δίκτυα) και δημόσιων επιχειρήσεων για την αποπληρωμή ενός χρέους που διαρκώς διογκώνεται…
 Είναι απορίας άξιον πώς  δεν  υπάρχει ένας αστός πολιτικός ή οικονομολόγος,  που γνωρίζοντας ότι τα περισσότερα χρέη της ΛΑΡΚΟ είναι προς το Ελληνικό Δημόσιο!!! και ότι τα συνολικά χρέη της είναι χρέη-ψίχουλα (λιγότερα από μισό δισ!) για μια τέτοια “χρυσή” βιομηχανία,  να φωνάξει: ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ!.
Οι πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, πατριωτικού κινήματος αποτελούν πολιτική και ιστορική ανάγκη.
ΑΚΕΠ: Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων
            Παύση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές
            Σεισάχθεια
            Εξοδο από τη ζώνη του ευρώ
            Η δημόσια περιουσία να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί παραγωγικά από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μίκα Στάθη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας