Αιφνιδιαστική επίθεση Κούρδων Συρίας με μεγάλη ισχύ πυρός στον τουρκικό στρατό

1510
Αιφνιδιαστική επίθεση Κούρδων Συρίας

Οι Κούρδοι εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση με μεγάλη ισχύ πυρός εναντίον του τουρκικού Στρατού στην Αφρίν της Συρίας.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως οι Κουρδικές δυνάμεις έπιασαν στον ύπνο την φρουρά και τα φυλάκια των Τούρκων καθώς είχαν παρατάξει συστήματα πυροβολικού και σφυροκόπησαν για αρκετή ώρα κρίσιμες υποδομές και κέντρα λογιστικής υποστήριξης των τουρκικών και φιλότουρκων δυνάμεων.

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επίθεση των Κούρδων του YPG και SDF.

Παραδέχονται πως η επίθεση έγινε με χρήση ρουκετών ΠΕΠ MLRS BM-21 Grad και οι Τουρκικές δυνάμεις δεν αντιλήφθηκαν την επίθεση παρά μόνο όταν οι πρώτες ρουκέτες έπληξαν κομβικά σημεία της πόλης.

Δείτε βίντεο

 

Ρώσοι: “Μεγάλη επίθεση Κούρδων”

Ρωσικά ΜΜΕ τονίζουν πως οι Κούρδοι εξαπέλυσαν την μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων μηνών νικώντας τον τουρκικό Στρατό.

Οι Κούρδοι δεν επιτέθηκαν μόνο εναντίον τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στην Αφρίν αλλά και στην πόλη του Azaz.

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων οι Τούρκοι σημείωσαν σημαντικές απώλειες σε εξοπλισμό αλλά και υποδομές λογιστικής υποστήριξης. Σημειώνουν δε πως υπάρχουν και νεκροί στρατιώτες.

“Οι Κούρδοι έπληξαν το κέντρο της πόλης και περιμετρικά. Στόχοι ήταν σημεία λογιστικής υποστήριξης, βενζινάδικα και αποθήκες όπλων. Την ίδια στιγμή οι τουρκικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση και στην πόλη του Azaz.

Yπάρχουν αρκετοί νεκροί και πολλοί τραυματίες από τις επιθέσεις οι οποίες έλαβαν χώρα ακόμη και στο κέντρο της πόλης” καταλήγουν.

Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμη απαντήσει υπό τον φόβο εμπλοκής του συριακού Στρατού και των Ρώσων. Τουρκικές πηγές κάνουν λόγο για “σοβαρή κλιμάκωση”.

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας