Αθλιότητα: Ανοίγουν δρόμους για κατάργηση και του ΑΣΕΠ

1696
κατάργηση

Το είδαμε και αυτό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ποδαρικό, όχι μόνο με αντεργατικές και αντιαναπτυξιακές ρυθμίσεις αλλά και επιφέροντας υπογείως ένα βαρύτατο πλήγμα στο ΑΣΕΠ, το οποίο όσο και αν έχει χάσει αρκετά την αξιοπιστία του, δεν παύει να αποτελεί κάποιο εμπόδιο στις πελατειακές σχέσεις της εκάστοτε εξουσίας.

Σύμφωνα με διάταξη του πρόσφατου διυπουργικού νομοσχεδίου, τώρα νόμος, δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, βλέπε τώρα Βορίδη, να προσλαμβάνει ετησίως μέχρι 50 άτομα προσωπικό κάθε χρόνο και για ετήσια απασχόληση(!), προκειμένου να αντιμετωπισθούν υποτιθέμενες έκτακτες ανάγκες για την προστασία της αγροτικής και αλιευτικής παραγωγής.

Έκτακτες ανάγκες, όμως, ενός χρόνου και για κάθε χρόνο προφανώς δεν υπάρχουν και αποτελούν πρόφαση και πρόσχημα.

Ο νόμος προέβλεπε μέχρι τώρα ότι οι έκτακτες ανάγκες δεν μπορεί να υπερβαίνουν και σωστά, το δίμηνο.

Θα μου πείτε για 50 άτομα ετησίως, φίλους και ψηφοφόρους του κ. Βορίδη, θα μιλάμε τώρα;

Λάθος! Και λάθος μεγάλο!

Η αμαρτωλή και πελατειακή διάταξη της πρόσληψης με προσωπική επιλογή του υπουργού 50 ατόμων απλώς ανοίγει το δρόμο. Να είστε σίγουροι ότι αυτή η “εξαίρεση”, θα αποτελέσει σιγά-σιγά τον κανόνα.

Οι έκτακτες ανάγκες και οι ετήσιες ρουσφετολογικές προσλήψεις σε λίγο θα γίνουν καθεστώς.

Η “μεταρρυθμιστική” Ελλάδα, μεταρρυθμίζεται γυρνώντας ολοταχώς το ρολόι της ιστορίας, προς τα πίσω: στην εποχή του “τσουμπέ” και των χειρότερων “Μαυρογιαλούρων” .

Θαυμάστε τι φήφισε ο ελληνικός λαός! Από τον Άννα στον Καϊάφα!

 

Γιώργος Αρτινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας