Αγωγός Nord Stream-2: Προσβλέπει σε χρηματοδότηση μέχρι αρχές 2019

1455
stream

Η εταιρεία Nord Stream 2 AG, προσβλέπει σε χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στα τέλη του 2018 με αρχές του 2019, δήλωσε στο Ria Novosti ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Πολ Κορκοράν στο περιθώριο του Ρωσικού συνεδρίου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

“Αυτή τη στιγμή συζητάμε με οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων. Στόχος μας είναι να βγούμε στην αγορά στις αρχές του επόμενου χρόνου. Στα τέλη αυτού του χρόνου στις αρχές του επόμενου”, δήλωσε ο Κορκοράν.

“Μοναδικός ρώσικος μέτοχος της εταιρείας Nord Stream 2 AG είναι η Gazprom. Ευρωπαίοι εταίροι είναι οι εταιρείες Shell, OMV, Engie, Uniper και Wintershall, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν κατά 50% την κατασκευή του αγωγού Nord Stream- 2, δηλαδή με 950 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μια. Η Gazprom θα καταβάλει το άλλο 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή το ποσό των 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα οι μετέχοντες στο έργο σχεδιάζουν να καλύψουν το 70% της επένδυσης με κονδύλια χρηματοδότησης έργων. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στις αρχές Μαρτίου ο διευθύνων σύμβουλος της Wintershall Μάριο Μέρεν είχε ανακοινώσει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι του Nord Stream- 2, δηλαδή οι Shell, OMV, Engie, Uniper και Wintershall, το 2017 χρηματοδότησαν την Nord Stream 2 AG με 324 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας