Αίσχος! Νέοι φόροι στους ευρωπαϊκούς λαούς εκατοντάδων δις για Ταμείο Ανάπτυξης

1825
συνόρων

Χωρίς αιδώ, Μέρκελ και Μακρόν και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, κορόιδευαν χώρες και λαούς ότι το Ταμείο Ανάπτυξης θα δίνει, τάχα, “επιχορηγήσεις“, δηλαδή “δωρεάν χρήμα”, στις χώρες-μέλη για να αντιμετωπίσουν την παρούσα βαθιά οικονομική κρίση.

Όταν ως Iskra λέγαμε ότι “δωρεάν χρήμα” στην Ε.Ε δεν υπάρχει και ότι οι, δήθεν,  “επιχορηγήσεις” του Ταμείου Ανάπτυξης θα πληρωθούν μέσα στην κρίση με δυσβάσταχτους φόρους από τους λαούς, λοιδορούμεθα για “αντιευρωπαϊσμό“.

Τώρα, οι Βρυξέλλες μας σκάσανε το μαντάτο ότι σχεδιάζουν βαρύτατους φόρους ύψους πολλών εκατοντάδων δις, τους οποίους για να χρυσώσουν το χάπι, τους ονομάζουν “πράσινους” φόρους. Αυτοί οι φόροι θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν τις δαπάνες του Ταμείου Ανάπτυξης, οι οποίες θα είναι ένα μείγμα επιδοτήσεων και κυρίως δανείων προς τα κράτη-μέλη, τα οποία θα συνοδεύονται με μνημόνια.

Ανάμεσα στους φόρους που σχεδιάζει η Κομισιόν εξετάζει να επιβληθούν στα κράτη-μέλη, είναι:

  1. Στη χρήση πλαστικών και ιδιαίτερα στα πλαστικά μιας χρήσης
  2. Στον όγκο του διοξειδίου του άνθρακα που παράγει κάθε χώρα
  3. Στις εταιρείες διαχείρισης του Ίντερνετ, οι οποίες προφανώς και θα μετακυλίσουν τους φόρους αυτούς στους καταναλωτές

Να σημειωθεί ότι οι επιχορηγήσεις και τα δάνεια του Ταμείου Ανάπτυξης, δεν θα δίδονται στα κράτη-μέλη, προκειμένου τα ίδια να αποφασίσουν τη διαχείριση τους, σύμφωνα με τις ανάγκες που αυτά θα κρίνουν αλλά μέσω μηχανισμού τύπου ΕΣΠΑ και επομένως θα βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των Βρυξελλών και τελικά της Γερμανίας.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας