Αίσχος: Δικάζεται μέλος της ΛΑΕ στο Αγρίνιο για πολιτική ανάρτησή του στο διαδίκτυο

1908
αγρίνιο

Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ειδήσεων στο διαδίκτυο

Ο αγωνιστής, μέλος της ΛΑΕ, Ανδρέας Καραγιάννης, δικάζεται, αύριο Παρασκευή, στις 2 Μαρτίου 2018, στις 9πμ (σε επανάληψη τηςδίκης, το  Μάρτη 2017, που είχε αναβληθεί, λόγω μη προσέλευσης των κατηγόρων)  στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου, για κάλεσματου σε συμμετοχή στους λαϊκούς αντιμνημονιακούς αγώνες, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2013.

Για το κάλεσμά του αυτό για παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, διώκεται ποινικά με βάση τις κατηγορίες, που θυμίζουν άλλες παλιότερες ανώμαλες πολιτικά εποχές, για “διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων” και για “πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών”.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης παραπέμφθηκε σε δίκη για την ανάρτησή του στο Facebook, αφού προηγήθηκε μία ημέρα πριν δημόσια προαναγγελίαάσκησης ποινικής δίωξης

σε βάρος του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κι ενώ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με ανακοίνωσή της ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής του στην Αιτωλ/νία, να τον διαγράψει.

Απορίας άξιο είναι και πολιτικά καταδικαστέο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τότε είχε καταγγείλει την ποινική δίωξή του και την απαράδεκτη εμπλοκή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΑ και ενώ είναι στην κυβέρνηση, ανέχεται ή ενθαρρύνει τέτοιες καταστάσεις. Το γεγονός της αποχώρησης του διωκόμενου αγωνιστή από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και η ένταξή του στην ΛΑΕ δεν δικαιολογεί τέτοιεςεκδικητικές πρακτικές από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της, ζητά την απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες του Ανδρέα Καραγιάννη και την αθώωσή του και καλεί επίσης σε αλληλεγγύη και συμπαράστασή του όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλ/νίας. Η ISKRA θεωρεί υποχρέωση όλων των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο διαδίκτυο χωρίς ποινικές διώξεις που καταλήγουν να είναι, επί της ουσίας, πολιτικές διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Οι μνημονιακές ποινικές – και στην ουσία – πολιτικές διώξεις δεν θα περάσουν.

Όχι στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας