Έχει μεγάλη πλάκα η κοροϊδία Βαρουφάκη…

2713
Βαρουφάκη

Ζήτησε την κατάργηση της προπληρωμής φόρου 100% από τις επιχειρήσεις ο Γ. Βαρουφάκης.

Το αίτημα είναι προφανώς πολύ σωστό. Δεν μπορεί να προεξοφλείται το γεγονός ότι μια επιχείρηση θα έχει τα ίδια κέρδη και την επόμενη χρονιά, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής ρευστότητας και κρίσης και να της ζητείται μάλιστα να προπληρώσει τον φόρο για αυτά τα υποθετικά κέρδη.

Η κοροϊδία, λοιπόν, δεν είναι το αίτημα για την κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρου. Η κοροϊδία είναι ότι αυτήν την πρόταση την κάνει ο Γ. Βαρουφάκης, χωρίς μάλιστα καμιά αυτοκριτική αφού η προπληρωμή κατά 100% του φόρου, αρχής γενομένης από το 2016, ήταν μέσα στις προτάσεις που μυστικά είχε διαπραγματευτεί, επεξεργασθεί και αποφασίσει το κυβερνητικό οικονομικό κογκλάβιο, στο οποίο προεξάρχουσα θέση είχε ο Γ. Βαρουφάκης, προτάσεις που κατατέθηκαν στη συνέχεια στο eurogroup και συναπετέλεσαν το τρίτο αμαρτωλό μνημόνιο. Να σημειώσω χαρακτηριστικά ότι η στενή κυβερνητική οικονομική ομάδα υπό τους Τσίπρα και Βαρουφάκη δεν ενημέρωνε, παρ’ όλο που επίμονα της ζειτείτο, κανέναν στην υπόλοιπη κυβέρνηση και ιδίως τον Παν. Λαφαζάνη που τον θεωρούσαν και το “κόκκινο πανί” στην κυβέρνηση.

Ο Γ. Βαρουφάκης προβάλει ως άλλοθι ότι αυτός είχε παραιτηθεί όταν η πρόταση για προπληρωμή  στο 100% του φόρου είχε ενσωματωθεί τελικά στο τρίτο μνημόνιο.

Όμως, το άλλοθι του αυτό είναι διάτρητο, αφού η υιοθέτηση και η συμφωνία επί του μέτρου αυτού είχε προηγηθεί όταν ήταν ο ίδιος Υπουργός Οικονομικών, χωρίς τότε ο Γ.Β. αλλά και επί αρκετό χρόνο μετέπειτα, να κάνει την παραμικρή δημόσια καταγγελία για όσο συναποφασίζοντο εν γνώσει του και εν κρυπτώ στα παρασκήνιο.

Και φυσικά παραμένει η απορία: Γιατί ο Γ.Β. παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος, το ίδιο βράδυ που ανακοινώθηκε η πανηγυρική νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα; Πως ήταν τόσο σίγουρος και μάλιστα πριν περάσουν ούτε μερικές ώρες, ότι το ΟΧΙ θα γινόταν ΝΑΙ; Και γιατί εφ’ όσον ο ίδιος κατείχε μια τόσο νευραλγική θέση δεν παρέμεινε ώστε να δώσει μέχρι τέλους την μάχη για το ΟΧΙ; Γιατί ετράπη σε φυγή σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο των εξελίξεων; Τι ακριβώς συνέβη; Γιατί απ’ αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ κρίθηκε η περαιτέρω στάση του Γ.Β., η οποία διαμορφώθηκε κάθε άλλο παρά με κριτήρια αρχών

Τέλος, όσο για τις κομπορημοσύνες του Γ. Βαρουφάκη ότι ήταν ο “άνθρωπος που πολέμησε όσο κανένας άλλος τα μνημόνια” ένα θα πούμε: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί“. Και δεν μιλάνε γιατί ο Γ. Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος που με πρωτοβουλία του συνθηκολόγησε και υπέγραψε παράνομα και αντισυνταγματικά, ερήμην της Βουλής, την “επέκταση της δανειακής Σύμβασης του 2ου μνημονίου” του Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2015, μαζί με όλα τα προαπαιτούμενα της και τους αποικιακούς όρους της, που ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κατάγγελνε και τους είχε ως σήμα κατατεθέν της μετατροπής της χώρας μας σε “προτεκτοράτο”.

Έλεος Γ. Βαρουφάκη.

Πολιτική δεν σημαίνει να πατάμε σε όλες τις βάρκες και ανάλογα με τις περιστάσεις και τους καιρούς να πηγαίνουμε από δω και από κει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας