«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Λυραντζάκης

2582
λυραντζάκης

«Έφυγε» από τη ζωή, το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019, ο Βασίλης Λυραντζάκης, ένας από τους πολλούς αγωνιστές της γενιάς του Πολυτεχνείου. Αν και έδωσε παλληκαρίσια και με αξιοπρέπεια τη μάχη με την οξεία λευχαιμία– που τον «χτύπησε» ξαφνικά το καλοκαίρι του 2018- τελικά δεν τα κατάφερε.

Στην περίοδο 1967- 1974, ο Βασίλης αγωνίστηκε για την ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών και μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα από τις γραμμές των οργανώσεων της αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ, της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Ως φοιτητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, πήρε ενεργά μέρος το Νοέμβρη του 1973 και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Για την δράση του αυτή συνελήφθη το Φλεβάρη του 1974 και βασανίστηκε απάνθρωπα στην Ασφάλεια και το Μπογιάτι, όπου παρέμεινε κρατούμενος μέχρι το Μάη του 1974. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από όπου και  απελευθερώθηκε στις 26 Ιούλη 1974, μαζί με άλλους πολιτικούς κρατούμενος.

Ο Βασίλης Λυραντζάκης, ανήκει στην κατηγορία εκείνων των αγωνιστών που έλεγαν ότι στην περίοδο της χούντας, «έκανα απλά το καθήκον μου και τίποτα παραπάνω».

Η κηδεία του, θα γίνει αύριο Τρίτη 10 Δεκέμβρη και ώρα 14:00 στο Α’ Νεκροταφείο στο Ιερό ναό Αγίων  Θεοδώρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας