Έρευνα CDC: Μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου λόγω μετάλλαξης Delta

528
Μειώνεται η αποτελεσματικότητα

Οι μελέτες καταδεικνύουν, πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται κυρίως λόγω της επικράτησης της παράλλαξης Delta

Οι λοιμώξεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι που συνδέονται με τον Covid – 19 έχουν αυξηθεί και μεταξύ των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε εμβολιασμό έναντι του ιού τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων παρέμεινε μεταξύ των μη εμβολιασμένων Αμερικανών, όπως προκύπτει από τα δεδομένα.
Τα κρούσματα ανά 100.000 μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων αυξήθηκαν από 12,3 στα τέλη Ιουνίου σε 121 στα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Την ίδια περίοδο, οι νοσηλείες που σχετίζονται με τον Covid σε αυτόν τον πληθυσμό αυξήθηκαν από 8,9 ανά 100.000 σε 75 και οι θάνατοι από 0,1 ανά 100.000 σε 1,1.
Οι μελέτες καταδεικνύουν, πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται.

Ανοσολογική διαφυγή

Τα δεδομένα των CDC, που συγκεντρώθηκαν από συστήματα επιτήρησης σε πολιτείες και νοσοκομεία, παρέχουν μια άλλη πηγή που επαληθεύει την υποχώρηση της εμβολιαστικής προστασίας.
«Η αξιοσημείωτη έντονη αλλαγή στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι πιθανό να οφείλεται στην εμφάνιση της παραλλαγής Delta ως κυρίαρχης μετάλλαξης και στην εξασθένηση της ανοσίας του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Paul Alexander, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Trump για τον Covid στους Epoch Times.
«Η ανοσία από το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά λίγους μήνες μετά τον εμβολιασμό.
H Delta είναι πιο μολυσματική (αλλά πολύ λιγότερο θανατηφόρα), όμως παρατηρείται αναντιστοιχία, καθώς το εμβόλιο δεν καταπολεμά τη Delta, επομένως υπάρχει ανοσολογική διαφυγή.
«Έτσι, μόλις αυξηθούν οι λοιμώξεις, υπάρχει συνήθως μια καμπύλη νοσηλείας και μετά μια καμπύλη θανάτου που ακολουθεί», πρόσθεσε.

Φθίνουσα αποτελεσματικότητα με την πάροδο του χρόνου

Η ανάλυση των δεδομένων των CDC ανά ηλικία έδειξε ότι τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι στους εμβολιασμένους αυξήθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Αξιωματούχοι στο Μέριλαντ, που προσέφεραν δεδομένα για κρούσματα και θανάτους, δήλωσαν ότι έχουν δει μια αύξηση στους θανάτους που αποδίδονται στον Cοvid μεταξύ των εμβολιασμένων.
Από τους 190 θανάτους μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 18 Οκτωβρίου στην πολιτεία, το 32% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, είπε ο Andy Owen, αναπληρωτής διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας του Μέριλαντ, στους The Epoch Times.
«Πολλοί από αυτούς τους θανάτους συνδέονται και με υποκείμενα νοσήματα που κάνουν τους ασθενείς πιο ευάλωτους.
Αυτό υπογραμμίζει περαιτέρω την αποστολή μας να διατηρήσουμε την ασυλία προτρέποντας όλους τους κατοίκους του Μέριλαντ να κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις.
Λάβετε υπόψη ότι καθώς ο αριθμός των κατοίκων μας που εμβολιάζονται συνεχίζει να αυξάνεται, αναμένουμε να δούμε αύξηση του ποσοστού των θανάτων σε εμβολιασμένα άτομα», είπε.
Ωστόσο, μόλις 295 από τα σχεδόν 4 εκατομμύρια κατοίκους του Μέριλαντ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έχουν πεθάνει από τη νόσο δήλωσαν αξιωματούχοι στην πολιτεία. Αυτό είναι λιγότερο από το 1%.
Η φθίνουσα αποτελεσματικότητα των εμβολίων οδήγησε πρόσφατα τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων και τα CDC να εγκρίνουν και να προτείνουν ενισχυτικές δόσεις για εκατομμύρια Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Τι έφερε η μετάλλαξη Delta

Απαιτούνται ενισχυτικές δόσεις για τη δημιουργία ανοσίας μακράς διάρκειας με σχεδόν κάθε εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κατά της πολιομυελίτιδας και της ηπατίτιδας Α, δήλωσε ο Δρ David Boulware, καθηγητής ιατρικής στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων και Διεθνούς Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.
«Έτσι, η ανάγκη για αναμνηστική δόση είναι προσδοκία για τους περισσότερους ανοσολόγους, γιατρούς λοιμωξιολογίας ή και παιδιάτρους που είναι εξοικειωμένοι με τα εμβόλια. Το μόνο ερώτημα είναι πότε;» είπε.
Ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι τα αντισώματα από τα εμβόλια μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, τα B κύτταρα  διατηρούνται, τα οποία βοηθούν το ανθρώπινο σώμα να ανταποκρίνεται γρήγορα στις λοιμώξεις.
Ωστόσο, η μετάλλαξη Delta έφερε μικρότερες περιόδους επώασης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερο πληθυσμό των Β κυττάρων.
«Αυτό επιτυγχάνεται με την ενισχυτική δόση και γι αυτό είναι ωφέλιμη 6 μήνες, μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.
Με τις ενισχυτικές δόσεις θα μειωθούν σημαντικά οι λοιμώξεις», υποστήριξε ο Boulware.
Τα CDC ανέφεραν, πως ένα μη εμβολιασμένο άτομο τον Αύγουστο 2021 είχε 6,1 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι θετικός στον Covid και 11,3% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει.
Οι μετρήσεις μεταξύ των μη εμβολιασμένων αυξήθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν, πως οι νεότεροι και οι υγιείς άνθρωποι διατρέχουν μικρό κίνδυνο από τη νόσο.
Οι μη εμβολιασμένοι 18 έως 29 ετών είχαν ποσοστά θανάτων χαμηλότερα από τις περισσότερες πλήρως εμβολιασμένες ηλικιακές ομάδες και το ποσοστό θνησιμότητας για τους μη εμβολιασμένους 30 έως 49 ετών ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων 80 ετών και άνω και κοντά σε αυτό των ηλικίας 65 έως 79 ετών, που υπεβλήθησαν και στις δύο δόσεις
Οι περισσότεροι θάνατοι ήταν μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας