Έρευνα σοκ: Σχεδόν οι μισοί μαθητές στη Γερμανία αγνοούν ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης!

3805
μαθητές

Μία άκρως αποκαλυπτική και παράλληλα ανησυχητική έρευνα για τις γνώσεις των Γερμανών μαθητών πάνω σε θέματα Ιστορίας διεξήγαγε το Körber Institute. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 47% των μαθητών ηλικίας 14-16 ετών της χώρας δεν γνωρίζουν ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι εκεί πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι, οι περισσότεροι Εβραίοι, δολοφονήθηκαν μεταξύ 1941-1945! Οι μαθητές ηλικίας 17 ετών και άνω έχουν… ακούσει για το Άουσβιτς, ενώ 3 στους 10 δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται!

Συνολικά, το 86% των Γερμανών γνωρίζει ποιός ήταν ο σκοπός των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

«Ανησυχούμε για το επίπεδο σπουδών στα σχολεία σχετικά με τα μαθήματα Ιστορίας», δήλωσε ο Sven Tetzlaff, επικεφαλής της εκπαιδευτικής έρευνας του Körber Institute.

«Για μένα είναι ένας από τους λόγους εξαιτίας του οποίου ένας τόσο σοκαριστικά μεγάλος αριθμός μαθητών δεν γνωρίζει το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την ανάγκες της έρευνας ρωτήθηκαν περίπου 1.009 Γερμανοί, ηλικίας 14 ετών και άνω.

Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν ότι το 96% των Γερμανών εκτιμούν πως τα μαθήματα Ιστορίας είναι «σημαντικά» έως «πολύ σημαντικά».

«Τα νεαρά παιδιά μπορεί να παθιαστούν με την Ιστορία μόνο αν έχει κάποια σχέση με τα ίδια και με τις ζωές τους», δήλωσε ο Tetzlaff.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας