Ένα ρομπότ δίνει πληροφορίες για τον κοροναϊό στη Νέα Υόρκη

779
ρομπότ

Μέσω ενός ρομπότ θα λαμβάνουν άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κοροναϊό οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, το ύψους 1,5 μέτρων Promobot, τέθηκε στις υπηρεσίες των Νεοϋορκέζων και των τουριστών που ανησυχούν για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το ρομπότ με το φιλικό του πρόσωπο εμφανίστηκε στην Times Square της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα και αποστολή του είναι να παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τον νέο ιό.

Οι περαστικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη σαν tablet, που είναι τοποθετημένη πάνω στο στέρνο του, και αν θέλουν μπορούν και να συζητήσουν μαζί του.

Με ειδικό λογισμικό

Το Promobot κατασκευάστηκε από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία της Φιλαδέλφειας που παράγει ρομπότ τα οποία παρέχουν υπηρεσίες και την οποία διευθύνει μια ομάδα Ρώσων.

«Δημιουργήσαμε ένα ειδικό λογισμικό για να εντοπίζουμε τα συμπτώματα του κοροναϊού», δήλωσε στο Reuters ο Όλεγκ Κιβορκούτσεφ, ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας.

«Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι σημαντικό, ο κόσμος ανησυχεί, φοβάται. Αλλά αν καταλάβει μερικά απλά πράγματα, για παράδειγμα τα συμπτώματα του κοροναϊού, ποια μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να πάρει, όλα θα είναι καλά και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι» πρόσθεσε.

Το ρομπότ δεν ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό. Όμως ρωτάει αν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πυρετό και εκείνος πρέπει να πατήσει το πλήκτρο «ναι» ή «όχι» στην οθόνη αφής και στη συνέχεια, αν επιλέξει το «όχι», λαμβάνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα.

Ικανοποιημένοι οι τουρίστες

«Αυτό είναι πολύ έξυπνο. Είναι πολύ, πολύ έξυπνο», λέει η Τάρα Χίλεϊ, η οποία βρέθηκε στη Νέα Υόρκη από το Λονδίνο.

Άλλοι τουρίστες πάλι δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένοι. «Λίγο τρελό», λέει ο Τόμας Μακάλιντεν από τη Σκωτία. «Αλλά συνοψίζει αυτό που συμβολίζει για μένα η Νέα Υόρκη».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας