Ένα διαφορετικό δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά

838
δημιουργικό

Χώρο για να πειραματίζονται μικρά παιδιά, να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να εφευρίσκουν δημιούργησε στο νότιο Λονδίνο η συνεργασία Matt+Fiona.

Με τη βοήθεια 100 μαθητών από τρία λονδρέζικα δημοτικά σχολεία, μετέτρεψαν στο «Mega Maker Lab» (Μεγάλο Εργαστήριο Κατασκευαστή) τα 1.100 τετραγωνικά μέτρα ενός εγκαταλελειμμένου πυροσβεστικού σταθμού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ το δημιουργικό αυτό εργαστήριο για παιδιά, δημιουργήθηκε από την εκπαιδεύτρια Fiona MacDonald και τον Matthew Springett, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου Matthew Springett, τους οποίους συνεπικούρησε το αρχιτεκτονικό στούντιοJestico + Whiles.

«Δουλεύοντας μαζί μας, πάνω από 100 παιδιά από την περιοχή αποφάσισαν τι πρέπει να περιλαμβάνει ένας χώρος κατασκευαστή, τον σχεδίασαν και τον κατασκεύασαν μέσω μιας σειράς αρθρωτών συστημάτων που εξελίξαμε, βασισμένοι στα σχέδιά τους» εξήγησε η Fiona MacDonald.

«Στον σχεδιασμό ενός χώρου παιδικού κατασκευαστή, είναι τα παιδιά, όχι οι ενήλικες, αυτοί που θα ξέρουν ακριβέστερα τι είναι αυτό που θέλουν και τι όχι» πρόσθεσε.

Πέντε ζώνες για παιχνίδι

Το δημιουργικό εργαστήριο είναι λίγο πολύ χωρισμένο σε πέντε ζώνες: για παιχνίδι, για εφευρέσεις, για να ανταποκρίνονται σε κατασκευαστικές προκλήσεις, για να τεστάρουν τις κατασκευές τους και για να χρησιμοποιούν εργαλεία.

Τις ζώνες χωρίζουν ξύλινες ράμπες, τραπέζια και πλατφόρμες να κάθεται κανείς τις οποίες σχεδίασαν τα παιδιά. Τα διαχωριστικά υπαινίσσονται ένα μονοπάτι μέσα στον μεγάλο χώρο, αλλά επιτρέπουν στα παιδιά που θα δουλέψουν στο Εργαστήριο να επιλέγουν τις δικές τους διαδρομές. Άλλα μέρη είναι περίκλειστα, ενώ γλυπτές κατασκευές ανεβοκατεβαίνουν με τροχαλίες.

Η πρωτοβουλία ανελήφθη και υλοποιήθηκε για λογαριασμό του Institute of Imagination (Ινστιτούτο Φαντασίας). Στο χώρο αυτό, το Ινστιτούτο εγκατέστησε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας πέντε μέχρι δώδεκα χρονών να δημιουργούν και να κατασκευάζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας