Έκτακτο: Στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

1047
μπόρις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Τζόνσον, εισήχθη χθες το βράδυ στο νοσοκομείο του St Thomas και η κατάστασή του επιδεινώθηκε σήμερα, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο» αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού, ενημερώνοντας παράλληλα πως προσωρινά καθήκοντα του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομικίν Ράαμπ, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο».

Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους».

Η ανακοίνωση από τη Ντάουνινγκ Στριτ

Το tweet από το νοσοκομείο

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως υποβάλλεται σε τεστ ρουτίνας για τα συμπτώματα του κοροναϊού, αλλά η διάθεσή του είναι καλή και βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του, μια ημέρα μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Βρετανίας.

«Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κοροναϊού» έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

«Η διάθεσή μου είναι καλή και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε τους πάντες ασφαλείς» σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας