Έκλεισε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου – Πανηγυρίζουν οι γιατροί

700
μεθ

«Είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορoνοϊού δεν έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά αυτά είναι τα πρώτα καλά νέα».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram το νοσοκομείο Niguarda του Μιλάνου, που έκλεισε μία από τις 5 μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Ιταλία έχει χτυπηθεί πολύ σκληρά από τον κορoνοϊό με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 23.660 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 178.972. Και μπορεί οι αριθμοί αυτοί να είναι τρομακτικοί, ωστόσο, αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες αχτίδες φωτός.

Μια χαρμόσυνη είδηση έρχεται από το νοσοκομείο Niguarda του Μιλάνου, που ανάρτησε στο Instagram ένα βίντεο, το οποίο δείχνει την χαρά και την ευτυχία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, την ώρα που κλείνει μία από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά υπάρχουν τα πρώτα καλά νέα. Η μείωση των τελευταίων ημερών στον αριθμό των νέων θετικών στον κορoνοϊό, ασθενών, μας επέτρεψε να κλείσουμε μία από τις 5 μονάδες εντατικής θεραπείας, που τους δύο αυτούς μήνες χρειάστηκε να ανοίξουμε για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. 27 κρεβάτια που πριν από λίγες ημέρες φιλοξενούσαν ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω κορoνοϊού, είναι πλέον άδεια. Τώρα ο θάλαμος θα αναδιοργανωθεί και θα απολυμανθεί. Και στο τέλος…. Η χαρά εκείνων που, τις τελευταίες 50 ημέρες εργάστηκαν σε αυτό το τμήμα με μεγάλη αφοσίωση, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και ευαισθησία… ένα μεγάλο ευχαριστώ!» αναφέρει η ανάρτηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας