Έβρος: Διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές

286
έβρος

H Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας κλειδώσει σιδερόφραχτα τα σύνορα των χωρών της για πρόσφυγες και μετανάστες, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε σάκο του μποξ της Τουρκίας, σε αποθήκη ψυχών και σε χώρα-ανάχωμα για την “προστασία” του ευρωπαϊκού Βορρά από ανεπιθύμητους “επισκέπτες”.

Η Ελλάδα αντί να ξεσηκωθεί απέναντι σε αυτή τη σαδιστική πολιτική, την υπομένει αγόγγυστα και όσο τη υπομένει, για να έχει, υποτίθεται, κάποια ανταλλάγματα τόσο έρχονται βροχή οι “σφαλιάρες” από τις Βρυξέλλες.

Διπλασιασμός των μεταναστευτικών ροών καταγράφηκε την Τρίτη στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, με τη μεγαλύτερη πίεση να παρατηρείται τις βραδινές ώρες σε Τυχερό και Φέρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Σε διάστημα 24 ωρών, απετράπη η είσοδος σε περισσότερους από 400 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πρόκειται για ποσοστιαία μεταβολή που αγγίζει το 100% καθώς οι αποτροπές τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνονταν μεταξύ 200 – 250.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι περισσότεροι από τους μετανάστες που κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Κωνσταντινούπολη.

Αξιολογούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδες 500 -1.000 ατόμων μετακινούνται και νοτιότερα, προς τις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας.

Αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και στο Λιμενικό. Στελέχη του αποκάλυψαν στην “Καθημερινή”, ότι τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκονται σε επιφυλακή έπειτα από πληροφορίες για μετακίνηση σημαντικού αριθμού μεταναστών προς τις ακτές της Τουρκίας, απέναντι από τη Λέσβο, την Κω, το Φαρμακονήσι και αλλού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας