Έβρος: Μετά τον υπερβολικό ζήλο των ελληνικών αρχών αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι

2019
αφέθηκαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, μετά την αθώωση τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, όπου είχαν οδηγηθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, μετά την σύλληψη τους το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου.
Σύμφωνα με το evros-news.gr, πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών, οι οποίοι δήλωσαν πως εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD.
Οι δύο τους εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να κινούνται σε περιοχή, στην οποία απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού, γι’ αυτό συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Διδυμοτείχου.
Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν.
Όπως υποστήριξαν ετοίμαζαν ντοκιμαντέρ για το κανάλι ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και του ποταμού Έβρου.
Όσον αφορά την παράβαση τους, ισχυρίστηκαν πως δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν τη δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, όμως ήταν αργά, αφού στο μεταξύ συνελήφθησαν.
Μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν δόλο, βρισκόμενοι από λάθος στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς, αθωώνοντας τους.
Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα για τη χώρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας