Άθλιες ένοπλες επιθέσεις Αμερικανών κατά Κούρδων στην Καμισλί της Συρίας!

1580
αμερικανών

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν πριν από λίγο το επεισόδιο στην Καμισλί με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική διοίκηση στην οποία αναφέρεται ότι η αμερικανική περίπολος «δέχτηκε πυρά από ελαφρύ οπλισμό και απάντησε πριν υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης».

Συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Αμερικανών αναφέρουν συριακές πηγές, στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι του χωριού εμπόδισαν αμερικανική αυτοκινητοπομπή να το διασχίσει.

Στο συγκεκριμένο χωριό ζούν κάτοικοι Κουρδικής καταγωγής, που δεν συγχωρούν τους Αμερικανούς που τους παρέδωσαν στις δυνάμεις του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Υπάρχουν φήμες για ένοπλη σύρραξη με νεκρούς αλλά και για εμπλοκή της αμερικανικής Αεροπορίας.

Μάλιστα υπάρχουν πολλές αναφορές ότι οι Αμερικανοί άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους όπου σκοτώθηκε ακαριαία ένας έφηβος 14 ετών. Οι Κούρδοι κάτοικοι κατάφεραν να κατεβάσουν την αμερικανική σημαία από ένα από τα οχήματά των Αμερικανών σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες.

Πάντως την ένοπλη σύγκρουση και τον θάνατο του Κούρδου 14χρονου επιβεβαιώνουν και οι NY Times.

«At that point, U.S. troops fired with live ammunition and smoke bombs at the residents» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Την εμπλοκή της αμερικανικής Αεροπορίας την αναφέρει και το almasdarnews. Oι Αμερικανοί το αρνούνται, αλλά προφανώς υπήρξε αίτημα προς την Αμερικανική Αεροπορία για να υποστηρίξει την αμερικανική φάλαγγα καθώς στο σημείο έσπευσαν μονάδες κουρδικών πολιτοφυλαακών και του συριακού Στρατού για να υποστηρίξουν τους Κούρδους κατοίκους.

Οι Αμερικανοί φοβήθηκαν μήπως υπάρξει έναν νέο «Μογκαντίσιο» καθώς είχαν περικυκλωθεί από εξαγριωμένα πλήθη.

Πάντως υπάρχει και σχετικό βίντεο που δείχνει την παρουσία της αμερικανικής Αεροπορίας. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, το Anadolu, μετέδωσε την ίδια ώρα ότι έγιναν δύο αεροπορικές επιδρομές.

Κούρδοι ισχυρίζονται πως οι επιδρομές ήταν τρεις.

https://twitter.com/ISCResearch/status/1227560215387787264

https://twitter.com/HarbiehNadie/status/1227519722243215360

View image on Twitter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας