«Άδωνις» και «Φρειδερίκη», μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίζεται την ομηρία 6χρονου παιδιού

8562
Τουρκία

Και το Left.gr, σε κρεσέντο αυριανισμού, ευτελίζει τη μνήμη του ΝίκουΤεμπονέρα!
Η Ηθική της αριστεράς, κουρέλι, από μεταλλαγμένους κρατικοδίαιτους, στη πράξη και στα πληκτρολόγια.
«Ο γιος ΣΟΥ; Δεν είναι γιος ΣΟΥ μαλάκα. Είναι ένα αυτόνομο, ανήλικο, μέλος της κοινωνίας μας. Ένα απροστάτευτο ανήλικο που το γέννησες και το άφησες να μεγαλώνει σε επικίνδυνες συνθήκες. Και χρέος όλων μας είναι να προστατευθεί. Όταν θα βεβαιωθεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό θα το μάθεις…»
Τον Απρίλιο του 2015, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Α. Τσίπρας συνάντησε, εκτός πρωτοκόλλου, την κόρη της Ηλέκτρας Αποστόλου. Η Αγνή είχε γεννηθεί το 1939, λίγο πριν εξοριστεί η Ηλέκτρα στην Ανάφη, κατά την διάρκεια της μεταγωγής της, κάτω από  σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες.
Ειρωνεία; Σχεδόν 2 χρόνια μετά, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα παιδί 6 χρονών, κρατείται ως όμηρος – ως στοιχείο πίεσης προς τη μητέρα του.
1970. Ένας γάμος γίνεται για πρώτη φορά στην αυλή των Φυλακών Αβέρωφ. Και το ρεπορτάζ της «Απογευματινής» ξεκινάει ως εξής: «Μη νομίζετε, αγαπητοί αναγνώστες, ότι σας παρουσιάζουμε κάποια ταινία του Φελίνι…». Από αυτό το γάμο ένα παιδί γεννιέται και μεγαλώνει μέχρι τα 3 του χρόνια στη φυλακή.
Ήταν ο γάμος του Μπάμπη Γκολέμα και της Ελένης Βούλγαρη. Η ιστορία τους μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με «Τα πέτρινα χρόνια».
Ποιος δε θυμάται τη σκηνή όπου η Ελένη σηκώνει ψηλά, πίσω από τα κάγκελα, το μικρό Μίλτο, για να τον δει ο Μπάμπης.
Ποιος δε θυμάται ότι το παιδί του Νίκου Μπελογιάννη, που έζησε στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και στις γυναικείες φυλακές Πειραιά μέχρι τα τρία του χρόνια.
Και τις δεκάδες, μη επώνυμες, περιπτώσεις ομηρίας παιδιών.
Κάπως έτσι η αριστερά στη χώρα μας διαμόρφωσε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο ηθικής και ευαισθησίας  σε σχέση με τα θέματα μητρότητας/πατρότητας και κρατουμένων/φυλακής. Και μαζί της το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Η περίπτωση με το παιδί της Π. Ρούπα δεν έχει όμως προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Ναι μεν το νομικό πλαίσιο είναι σχετικά ασαφές και «ερμηνεύσιμο», όμως κανείς δεν έχει αυταπάτες ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη δεν παραδίδει στους α΄ βαθμού συγγενείς της κρατουμένης το παιδί της, παρ όλο που αυτή δεν έχει στερηθεί την επιμέλεια.
Και φυσικά κανείς δε περίμενε κάτι διαφορετικό από ένα σύστημα που έχει επιτρέψει και στον Καλαμπόκα και στον Κορκονέα να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ούτε από μια κυβέρνηση που ξεκίνησε την πορεία της στη Καισαριανή για να καταλήξει στο μπουντουάρ των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον.
Η – πραγματικά-τρομακτική – διάσταση της περίπτωσης είναι ότι το εμετικό σχόλιο του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτέλεσε απλά μια ατομική παρασπονδία.
Η ηθική της αριστεράς, χθες, έγινε κουρέλι στα πληκτρολόγια, από μεταλλαγμένους κρατικοδίαιτους, που ανακάλυψαν τη γοητεία των επιχειρημάτων του Άδωνι και του Πλεύρη. Όπως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι έχουν ανακαλύψει τη γοητεία των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων.
Και η Ύβρις είχε και δίδυμη αδελφή. Και μάλιστα απέναντι στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα.
Εχθές το Left.gr, ανέβαζε κείμενο που ασκούσε κριτική στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα. Την ανακοίνωση, υπέγραψε ακόμη και η ΔΑΚΕ, παρ όλο που αναφερόταν εκτενώς και στο Καλαμπόκα, (και τόνιζε την ιδιότητά του σαν στελέχους της ΟΝΝΕΔ) και στη κυβέρνηση Μητσοτάκη (και στο κυβερνητικό σχέδιο της ανακατάληψης των σχολείων). Δεν την ψήφισε όμως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί (άκουσον, άκουσον) κατονόμαζε τον νεοφιλελευθερισμό σαν ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. (!)
Δεν έχει τέλος ο κατήφορος. Και το ελάχιστο που μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει, αφού φυσικά δε μπορεί να παρέμβει στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, είναι να διαγράψει άμεσα το μέλος της ΚΕ που ανήρτησε το κατάπτυστο σχόλιο. Αλλιώς το συνυπογράφει.
Και να ζητήσει από τους συντάκτες του Left.gr, να μπαίνουν τουλάχιστον στο κόπο να διαβάζουν τις παλιότερες ανακοινώσεις του κόμματος. Δεν είναι καιροί να σε καταλαμβάνει το πνεύμα του Βορίδη.

3 Σχόλια

 1. Είστε ενήμερος για την περίπτωση του παιδιού της Ρούπα; Κι αν είναι όπως διατείνεστε, η κυβέρνηση ευθύνεται; δεν υπάρχουν θεσμοί; Υπάρχουν άλλα θέματα που μπορεί κανείς να αντιπολιτευτεί στα σοβαρά την κυβέρνηση. ΕΛΕΟΣ!

  • Δεν σοβαρολογείτε, μάλλον… Να υπενθυμίσω ότι στο παρελθόν υπήρξαν οι περιπτώσεις του παιδιού της Αγγελικής Σωτηροπούλου, που συνελήφθη το 2002 για την υπόθεση της 17Ν και το ανήλικο – τότε – παιδί της αποδόθηκε ΑΜΕΣΩΣ την επομένη της σύλληψής της στους συγγενείς της…
   Επίσης, να θυμίσουμε πιο πρόσφατα την περίπτωση της Βασιλικής Σταμάτη, όπου συνέβη ακριβώς το ίδιο…
   Το άκρως περίεργο είναι, ότι ούτε στην πρώτη ούτε στην δεύτερη περίπτωση είχαμε «αριστερή» κυβέρνηση, ωστόσο οι θεσμοί που επικαλείστε λειτούργησαν στοιχειωδώς επαρκώς. Και φτάνουμε σήμερα, με κυβέρνηση «αριστεράς», για να διαπιστώσουμε ότι οι ίδιοι θεσμοί λειτουργούν λίγο ως πολύ εκδικητικά απέναντι σε ένα 6χρονο παιδάκι, το οποίο αρχικά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων (λες και είναι… άρρωστο!), όπου φρουρείται με δρακόντεια μέτρα και δεν έχει επιτραπεί μέχρι τώρα η επαφή του με το συγγενικό του περιβάλλον.
   Εάν όλα αυτά δεν συνιστούν, για εσάς σοβαρούς λόγους για αντιπολιτευτική κριτική, για εμάς αποτελούν σοβαρότατους. Και, φυσικά, θα εξακολουθήσουμε να ζητούμε πολιτικές ευθύνες από τους αρμόδιους κυβερνητικούς και μη παράγοντες.

 2. Αν έχετε στοιχεία ότι τους χειρισμούς στην υπόθεση του παιδιού της Ρούπα, τους κάνει η κυβέρνηση, της οποίας ούτε ένθερμος υποστηρικτής και πόσο μάλλον απολογητής είμαι, κι όχι αρμόδιες υπηρεσίες της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης, πέστε τα. Αν υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις διαφορετικού χειρισμού, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως δεν μοιάζουν όλες οι υποθέσεις. Υπάρχουν άμεσοι συγγενείς, αλλά δεν πρέπει να εξεταστεί αρμοδίως, ποιοι, τι και πως….; Θα πω ότι οι παντογνώστες δημοσιολόγοι και οι πολιτικοί ν’ αφήσουν το παιδάκι ήσυχο, γιατί είναι θλιβερό να αντιπολιτεύεται κανείς με αφορμή αυτό το γεγονός…Είναι πρωτίστως θέμα των Παιδοψυχολόγων. Αυτοί θα αποφασίσουν, για μια τόσο λεπτή υπόθεση. Όλα τ’ άλλα, απαράδεκτη, φτηνή, αστοιχείωτη αντιπολίτευση…Κρίμα…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας