Άγρια αισχροκέρδεια και νοθεία σε αντισηπτικά-απολυμαντικά-μάσκες. Θεατής η κυβέρνηση

1902
κόστος

Την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει βροχή περιοριστικού τύπου μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά απέναντι σε ένα από τα κυριότερα, αν όχι το κυριότερο, μέτωπα πρόληψης, που σώζουν ζωές και αποτελούν μέτωπα πρώτης προτεραιότητας για την ανακοπή της πανδημίας.

Από την αγορά λείπουν τα αντισηπτικά, τα απολυμαντικά και οι μάσκες και όπου υπάρχουν, είναι συνήθως μαϊμού και νοθευμένα, ενώ πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές, ακραίας αισχροκέρδειας, χωρίς κανένα έλεγχο.

Είναι χαρακτηριστική διαφήμιση για αντισηπτικά και μάσκες, η οποία προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εμφανίζει την πώληση πακέτου με 6  μάσκες και ενός αντισητπτικού 10 ml σε τιμή 15 ευρώ, μάλιστα αναγράφει και τηλέφωνο για σχετικές παραγγελίες. Με δύο λόγια 6 μάσκες και ένα αντισηπτικό που δεν κοστίζουν παραπάνω από 3 ευρώ, διαφημίζονται σε τιμή 5 φορές υψηλότερη, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός από τους υπεύθυνους.

Και το ερώτημα είναι υπάρχει υπουργείο Ανάπτυξης που ελέγχει την αισχροκέρδεια; Υπάρχει υπουργείο Ανάπτυξης που να ασκεί έλεγχο στην αξιοπιστία των σχετικών προϊόντων; Υπάρχει, τέλος, κυβέρνηση;

Σημειώνουμε, επίσης πολύ χαρακτηριστικά, ότι στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών αρχών πλαστικές συσκευασίες αντιμικροβιακών ήπιας δράσης, σε τιμές “μαύρης αγοράς” που ξεπερνούν τα 5 ευρώ, ενώ στο περιεχόμενο των πλαστικών συσκευασιών βρίσκεται σκέτο νεράκι.

Μεγάλα ερωτήματα υπάρχουν για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μένει άπραγη απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά σε αντισηπτικά, απολυμαντικά και μάσκες, την ώρα που όφειλε αν προβεί σε έκτακτη κινητοποίηση παραγωγής ή εισαγωγής των αντίστοιχων προϊόντων σε φυσιολογικές τιμές, κάτι που με αντίστοιχη σοβαρή προσπάθεια είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί.

Φαίνεται, όμως, ότι η αισχροκέρδεια των αντίστοιχων εταιρειών παραγωγής αυτών των προϊόντων είναι ιδιαίτερα “προσφιλής“, ώστε να επισκιάζει την ανάγκη εγρήγορσης και δράσης σε τόσο κρίσιμα μέτωπα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και για να μην θεωρηθεί ότι γράφουμε υπερβολές, αναφέρουμε την ευκολία με την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του  SKΑI, δικαιολόγησε απολύτως την αύξηση της τιμής των μικρών σε μέγεθος αντιμικροβιακών από 1 σε 3 ευρώ, όταν άριστα γνωρίζει ότι η αύξηση δεν είναι μόνη αυτή, η οποία δεν είναι καθόλου μικρή, αλλά πολύ μεγαλύτερη!

 

Α.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας