«Τρέμει» η Άγκυρα δοκιμές Ρωσικού UAV S-70 στην Συρία-«Θάνατος» για Μπαϊρακτάρ

9838
δοκιμές Ρωσικού UAV S-70 στην Συρία

ΗΡωσία έχει φθάσει,  στο τελευταίο στάδιο δοκιμών, το επιθετικότερό της Drone S-70 “Okhotnik και η εντολή του  Υπουργείου Άμυνας της χώρας είναι, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε πραγματικές συνθήκες πολέμου.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν, ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το ρωσικό βαρύ επιθετικό drone S-70 “Okhotnik”, μπορεί να παραδοθεί στις Ρωσικές δυνάμεις στη Συρία για δοκιμή.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, υποτίθεται, ότι θα δοκιμαστεί για τη σταθερότητα της λειτουργίας του σε δύσκολες συνθήκες, καθώς αναμένεται και η πλήρης μαχητική του χρήση, η οποία θα αποκαλύψει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του UAV, προκειμένου να εξαλειφθούν πιθανά προβλήματα πριν από την έναρξη της μαζικής παραγωγής αυτών των drone.

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστό ότι η Ρωσία, έχει ολοκληρώσει μια ολόκληρη σειρά δοκιμών αυτού του εγχώριου επιθετικού drone και, προφανώς, τώρα απαιτείται να διεξαγάγει δοκιμές σε πλήρεις συνθήκες μάχης, ειδικά από την στιγμή ο ρωσικός στρατός στη Συρία, αντιμετωπίζει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό καθηκόντων.

Υπάρχουν βέβαια, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με τις δοκιμές του ρωσικού UAV “Okhotnik”, ότι έχουν ήδη εμφανιστεί επανειλημμένα στην Συρία.

Το μόνο σίγουρο, είναι το γεγονός, ότι ο εκσυγχρονισμός του διαδρόμου στην αεροπορική βάση Khmeimim ολοκληρώθηκε πρόσφατα, γεγονός, που καθιστά δυνατή τη χρήση του συγκεκριμένου drone σε ρωσική στρατιωτική εγκατάσταση.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ο ρωσικός στρατός  έχει πραγματοποιήσει μια σειρά αναχαιτίσεων με το βαρύ επιθετικό drone S-70 Okhotnik (“Hunter”), συμπεριλαμβανομένης της προσομοιωμένης χρήσης πυραύλων αέρoς-αέρος.

Οι δοκιμές πτήσης που διεξήγαγε ο ρωσικός στρατός, αξιολόγησαν την ικανότητα του Sukhoi S-70 Okhotnik (“Hunter”), να λειτουργεί ως αναχαιτιστής μαχητικών αεροσκαφών.

Οι δοκιμές, αξιολόγησαν την ικανότητα του  drone, να συνεργάζεται με το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57.

Μέχρι τώρα, οι δοκιμές πτήσης είχαν επικεντρωθεί, μόνο στις επιδόσεις πτήσεων του αεροσκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που αξιολογείται η ικανότητα μάχης του αεροσκάφους.

«Το Okhotnik UAV, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα turbojet AL-31 και είναι εξοπλισμένο, με ηλεκτρο-οπτική στόχευση, ραντάρ και «άλλους τύπους εξοπλισμού αναγνώρισης», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Sukhoi S-70 Okhotnik,  είναι πολύ μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα του Δυτικού. Με άνοιγμα φτερών 20 μέτρων και μήκος 14 μέτρων, η μάζα του υποτίθεται ότι είναι περίπου 20 τόνοι (έναντι 4,9 για το Dassault nEUROn και 6,3 για το Northrop Grumman X-47B).

Αναμένεται να πετάει με ταχύτητα 1.000 km / h, για εύρος 6.000 km. Οι δύο εσωτερικοί κόλποι του,  φέρουν έως και 2,8 τόνους πυραύλων.

Η παραμονή των Ρωσικών επιθετικών S-70 Okhotnik στην Συρία, αναμένεται να αποτελέσει πονοκέφαλο για τα τουρκικά Bayraktar, καθώς ως γνωστό η Τουρκία, πραγματοποιεί επιθέσεις με αυτά από τότε που η Συρία  (Ρωσία)  έκλεισε τον εναέριο χώρο της, απαγορεύοντας ουσιαστικά τις αεροπορικές επιχειρήσεις, εκ μέρους της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας.

Η Τουρκία υποχρεώθηκε, έτσι, να δώσει έμφαση στη χρήση των εγχώριας κατασκευής UCAV τύπου Bayraktar TB2 και ANKA-S, με στόχο την αναγνώριση και κατάδειξη στόχων, αλλά και την απευθείας προσβολή αυτών.

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που πετούν στη Συρία απογειώνονται από το Γκαζιαντέπ ή το Ιντσιρλίκ, ενώ όσα πετούν στο Βόρειο Ιράκ απογειώνονται από τις «βάσεις» Σιρνάκ και Χακάρι.

Τέλος είναι ενδεικτικό, ότι η Τουρκία απώλεσε 12 με 15 UAV σε Συρία και Λιβύη, γεγονός ενδεικτικό των επιχειρησιακών περιορισμών που προκύπτουν, από τη μονοδιάστατη χρήση τέτοιων συστημάτων.

Τώρα που οι Ρωσικές δυνάμεις, θα έχουν στην διάθεσή τους τα επιθετικά drone S-70 Okhotnik, αναμένονται να υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες των τουρκικών drone τύπου Bayraktar TB2 και ANKA-S.

Πηγή: pentapostagma.gr-Ιωάννης Χάρχαρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας