Π.Λαφαζάνης-Β.Κρητικός στη Βεργίνα-Tv:Επέλαση δημευτικών-αντεργατικών-αντισυνταξιοδοτικών νόμων,χωρίς αντιπολίτευση!

596
https://youtu.be/Z8A4gGRlG78

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα δυο ημίωρα βίντεο από την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Βαγγέλη Κρητικού στη Βεργίνα TV και στην εκπομπή «Σπίθα Ανατροπής»

 

 

Προηγήθηκε ο δημευτικός πτωχευτικός νόμος με το τσουνάμι των πλειστηριασμών να έχει ήδη ξεκινήσει, παρά την κυβερνητική παραπλανητική προπαγάνδα.

Ακολούθησε το αντεργατικό νομοθετικό κυβερνητικό εξάμβλωμα, το οποίο απορυθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις.

Αυτήν την ώρα προωθείται νόμος που προσφέρει τις συντάξεις, κατ’ αρχάς των νεότερων γενιών, βορά στον τζόγο των διεθνών αγορών και των κοσμοεταιρειών της παγκοσμιοποίησης.

Το συνταξιοδοτικό σύστημα από αναδιανεμητικό, της κακιάς ώρας βέβαια, «πρέπει» να γίνει κεφαλαιοποιητικό με τον εργαζόμενο να πληρώνει για να παίζονται τα λεφτά του στα διεθνή χρηματιστήρια και την εξατμισμένη σύνταξη του να κινδυνεύει να βρεθεί ανά πάσα στιγμή στον αέρα.

Στόχος της νέας αντισυνταξιοδοτικής επιχείρησης είναι να γίνουν φιλοδωρήματα οι μελλοντικές συντάξεις των νέων και με το χρόνο να μειωθούν δραστικά, έως εξαφανίσεως, οι κρατικές επιχορηγήσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της μάταιης αποπληρωμής του χρέους.

Παράλληλα, η ανομολόγητη επιδίωξη είναι, μόλις ξεμπλέξει η κυβέρνηση με τα μέτωπα που έχει ανοίξει, να προχωρήσει σε μείωση μισθών στο δημόσιο και μείωση συντάξεων, στο όνομα των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που πρέπει, σύμφωνα με τους θεσμούς, να διαμορφωθούν από το 2023 και εντεύθεν.

Το μέγα θέμα μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση και δεν προβάλλεται πραγματική εναλλακτική πρόταση για την πορεία της χώρας από αξιόπιστους πολιτικούς φορείς.

Ουδέποτε ο αριστερός προοδευτικός δημοκρατικός χώρος στην Ελλάδα είχε περιπέσει σε τέτοια πολιτική ένδεια και παρακμή απέναντι σε μια τόσο ανίκανη και καταστροφική δεξιά.

Τσίπρας-Βαρουφάκης πλήρως αφερέγγυοι, έχουν καταντήσει έρμαια της «παγκοσμιοποίησης» και δυνάμεων τύπου Σόρος, υποβαθμίζουν μέχρι «εξαφανίσεως» την ανάγκη του έθνους-κράτους ως πεδίου ικανού με μια νέα εθνική ηγεσία να αντισταθεί στις υποτέλειες, ενώ μηρυκάζουν ένα δογματικό «δικαιωματισμό», ένα αδιέξοδο «ευρωπαϊσμό» και εθνικές επιλογές που ουσιαστικά παραπέμπουν στη ρήση το «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια» και σε μια δογματική εμμονή στις  «Πρέσπες» με τα «μυαλά στα κάγκελα», τις οποίες επιχειρούν να πασαλείψουν με «φιλεργατική» προπαγάνδα κακού «συνδικαλιστικού» προσανατολισμού.

Από την άλλη το ΚΚΕ, βαθιά «αντί ενωτικό», παραπέμπει σχεδόν τα πάντα σε ένα «σοσιαλιστικό» μέλλον, στρεβλωμένο και αυτό, χάνοντας τα επίκαιρα προτάγματα της εθνικής, παραγωγικής, και κοινωνικής απελευθέρωσης της χώρας, επί των οποίων απαιτείται ένα μεγάλο εθνικό ανατρεπτικό κοινωνικό μέτωπο.

Φυσικά δεν συζητάμε για την ακροδεξιά όλων των αποχρώσεων γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα πιο φρικιαστικό. αν η πατρίδα και η κοινωνία μας πέσει καμιά φορά στα νύχια της.

Αυτές τις ώρες, αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κλονίζεται, είναι γιατί η απογοητευμένη και χωρίς έρμα κοινωνία βλέπει μια Αριστερά καθηλωμένη σε δόγματα που απέτυχαν και το κυριότερο γιατί απεχθάνεται περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ από τα δεινά που επιφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, δεινά που δεν θεωρεί με κανένα τρόπο ότι μπορεί να αντιμετωπίσει η παρέα της Κουμουνδούρου.

Τούτες τις ώρες μόνο ένα μεγάλο δημοκρατικό κοινωνικό και πατριωτικό κίνημα και ένα μεγάλο λαϊκό πολιτικό μέτωπο εθνικής, παραγωγικής και κοινωνικής απελευθέρωσης και επαναθεμελίωσης του κράτους μπορούν να ανατρέψουν όλα τα σημερινά σάπια πολιτικά δεδομένα και να αναγεννήσουν την πολιτική ζωή και την πορεία της χώρας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνεργασία με φίλους και συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα, όπως τόνισε στην iskra, σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας