Το βαθύ γερμανικό κράτος αφού ξεφτίλισε τον ευρω-Νότο-ξεφτιλίζει τώρα ΕΚΤ-Βρυξέλλες

2168
γερμανικό

Η Γερμανία, αλαζονική και ασυγκράτητη μέσα στην κρίση, αφού εξευτέλισε τους “9” του ευρωπαϊκού Νότου και έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τα ευρωομόλογα.

Η Γερμανία, λοιπόν, αφού απέρριψε τα ευρωομόλογα και πειθανάγκασε τους υπόλοιπους σε δάνεια, αποφάσισε να παραπέμψει και την τελική χορήγηση αυτών των δανείων στις καλένδες, όταν οικονομίες και κοινωνίες στο χώρο της Ευρώπης θα έχουν βουλιάξει.

Η Γερμανία, λοιπόν, αφού είδε πως δεν έχει απέναντί της ηγεσίες με πυγμή και απόφαση να υπερασπίσουν τις χώρες τους αλλά φοβισμένες μετριότητες, τώρα δια του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου θεώρησε σκόπιμο να εξευτελίσει και να ταπεινώσει και την , δήθεν, ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και μαζί της το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τις ίδιες τις Βρυξέλλες.

Δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν αμφιβολία ότι η πρόσφατη απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, με την οποία αμφισβητείται το πρόγραμμα αγοράς κρατικών και εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ, εκφράζει στην ουσία το βαθύ γερμανικό κράτος και στην πραγματικότητα τις αυθεντικές επιλογές του γερμανικού κατεστημένου.

Η βαθιά Γερμανία, με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, έδωσε διορία(!) 3 μηνών στην ΕΚΤ, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι οι αποφάσεις της για την αγορά ομολόγων είναι αναλογικές και ταυτόχρονα έδωσε εντολή στην γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank) πως αν οι απαντήσεις της ΕΚΤ στο διάστημα αυτό δεν κριθούν ως εύλογες, τότε να σταματήσει να δέχεται ευρωπαϊκά ομόλογα, πράγμα που θα τίναζε στον αέρα ολόκληρο το πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Στην ουσία το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο με την απόφασή του και στο όνομα του αληθινού ηγεμόνα και επικυρίαρχου της Ε.Ε, καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μαζί της το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Κομισιόν, που δικαιολογούν τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ότι με τις στρατηγικές της μαζικής αγοράς ομολόγων (στη δευτερογενή αγορά) από τα κράτη-μέλη (ποσοτική χαλάρωση), προβαίνουν σε στρέβλωση των κανόνων της Αγοράς, σε αθέμιτη ενίσχυση των πιο αδύναμων χωρών, στη διαμόρφωση εικονικού οικονομικού περιβάλλοντος, σε διοικητικό καθορισμό των τιμών των ομολόγων και χειραγώγηση τους και τελικά σε άκρως τοξικές πολιτικές που πλήττουν τους αποταμιευτές και βοηθούν στη διατήρηση μη βιώσιμων δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων.

Η απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν αφορά τυπικά και την πρόσφατη κίνηση της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων ύψους 750 δις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Στην ουσία, όμως, η καταγγελία του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου περιλαμβάνει και αυτήν την απόφαση της ΕΚΤ των 750 δις για τον κορονοϊό, η οποία “παρανόμως“, πάντα κατά τη λογική του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, σπεύδει, πέραν των πολλών άλλων, να αγοράσει και ομόλογα “σκουπίδια”, κατά παράκαμψη των σχετικών Κανονισμών, όπως αυτά της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας.

Η βαθιά Γερμανία στέλνει ευθέως ένα επίπλαστο μήνυμα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη και κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο: χάρις στη δική μου παρουσία και χάρις στην δική μου ανοχή στην αθέμιτη και παραβατική συμπεριφορά της ΕΚΤ, μπορείτε να δανείζεστε με χαμηλά επιτόκια και επομένως να υπάρχετε και να αναπνέετε.

Η Γερμανία, την καταλήστευση που ασκεί σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο, την σερβίρει και την πουλάει ως, δήθεν, χάρη απέναντί τους, για την οποία πρέπει να δείχνουν ευγνωμοσύνη και να επιδεικνύουν υποταγή.

Αυτά, άλλωστε, στην ουσία, δήλωσε κυνικά σχετικά με την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για όσους θέλουν και μπορούν να διαβάζουν σωστά τα λεγόμενά του.

Το περίεργο, όμως, δεν είναι αυτά που λέει και κυρίως πράττει με γυμνό ληστρικό τρόπο η Γερμανία, το περίεργο είναι ότι υπάρχουν ηγεσίες ανεξάρτητων, τάχα, χωρών και λαοί με ιστορία και αγώνες που τα ανέχονται και ορισμένοι κωμικοτραγικά τα χειροκροτούν και από πάνω! Έως πότε; Μήπως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι;

 

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας