Μοτοπορεία διανομέων-Τρίτη 20/4, 11π.μ Άγαλμα Βενιζέλου

Μοτοπορεία διανομέων-Τρίτη

Πανελλαδικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας!  Τρίτη 20 Απρίλη – Άγαλμα Βενιζέλου στις 11πμ

Μετά την επιτυχημένη μοτοπορεία στις 10 Μάρτη, συνεχίζουμε δυναμικά και ενωτικά!  Με μπροστάρηδες γι ακόμη μια φορά τους διανομείς, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό για να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας:

 Διεκδικούμε:

–         Κάτω το αντεργατικό «νομοσχέδιο των σκλάβων»

–         Υποχρεωτική Κλαδική Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό που αφορά και τους διανομείς

–         Ένταξη των Διανομέων στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

–         Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).

Άμεση έκδοση εγκυκλίου μόνιμης Δήλωσης πινακίδων/μοτοσικλετών στο Π.Σ. Εργάνη

–         Θεσμοθέτηση συγκεκριμένης διάταξης αποζημίωσης καυσίμων

–         Τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. που απορρέουν από αμέλεια παροχής των ΜΑΠ και του αρ. 56 να βαραίνουν ποινικά και χρηματικά των εργοδότη.

–         Δωρεάν τεστ για τον COVID-19. Γενναία ενίσχυσή του Συστήματος Υγείας

Απαιτούμε:

–        Αυστηροί έλεγχοι και ποινές σε εργοδότες που παραβιάζουν τα εργατικά μας δικαιώματα (πλήρης ασφάλιση, πληρωμή προσαυξήσεων νυχτερινών, αργιών, Κυριακών, Δώρων, επιδομάτων)

–        Εφαρμογή του νόμου 4611/2019 – αρ. 55-56 (πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση/συντήρηση μηχανής, παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας,)

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!

Τα τελευταία 4 χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε μέσα από αγώνες, από δεκάδες  κινητοποιήσεις-μοτοπορείες να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου:- την επικινδυνότητα του επαγγέλματος (30 νεκροί διανομείς), -την εργοδοτική αυθαιρεσία διεκδικώντας και κερδίζοντας  ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις, να απαντήσουμε δυναμικά σε εργοδότες που ξυλοκόπησαν, απείλησαν ή απέλυσαν συναδέλφους που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους κτλ.

Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου 4611/2019 – αρ. 55-56 που αφορά τους διανομείς (και όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν) για μερικά από τα δίκαια αιτήματα μας (παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας: κράνος, μπουφάν μοτοσυκλέτας, γάντια/χούφτες, αδιάβροχο, παντελόνι μηχανής, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δίκυκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης-βενζίνες  κτλ.).

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Τηλέφωνο: 6982268508   

 blog: dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Μοτοπορεία διανομέων -Τρίτη 20/4, 11πμ Άγαλμα Βενιζέλου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας