“Φιλορωσικό” κόμμα πρώτο στην Λετονία, χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

2026
λετονία

ΧΑΣΤΟΥΚΙ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

Μετά την συντριβή στη Συρία και τα προβλήματα στην ΠΓΔΜ με το δημοψήφισμα νέος πονοκέφαλος για ΝΑΤΟ και Δύση ξέσπασε στη Λετονία.

Το φιλορωσικό κόμμα ”Αρμονία” κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Λετονία μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η «Αρμονία» υπερτέρησε των ”λαϊκιστών”, ορισμένοι από τους οποίους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν μαζί του κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της «Αρμονίας» στις εκλογές μετά το 2014.

Το κόμμα ”Αρμονία” ήρθε πρώτο με 19,9% των ψήφων. Ακολουθούν οι ”λαϊκιστές” του KPV LV (14,06%) –οι οποίοι δηλώνουν πως μπορούν να συνεργασθούν με όλους τους σχηματισμούς χωρίς «κόκκινες γραμμές»– και αυτοί του Νέου Συντηρητικού Κόμματος (13,6%).

Η Λετονία έχει σημαντική ρωσική μειονότητα της τάξης του 25,4% στο σύνολο του πληθυσμού.

Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο χαστούκι σε ΝΑΤΟ και Δύση μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου παρ’ όλες τις (προφορικές) υποσχέσεις των ΗΠΑ προς τον “αφελέστατο” (;) Γκορμπατσόφ, οι ΗΠΑ ενέταξαν στο ΝΑΤΟ τις περισσότερες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες της Ευρώπης.

Έτσι μπόρεσαν να έχουν βάσεις και οπλισμό στα σύνορα με τη Ρωσία. Η Ρωσία όντας διαλυμένη μπορούσε μονάχα να παρακολουθεί τις αρνητικότατες γι’ αυτήν και για τους ευρωπαϊκούς λαούς εξελίξεις.

Όμως, όπως έγινε φανερό στη Γεωργία και την Ουκρανία,τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ένταξη πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών στο άρμα της Δύσης δεν είναι πλέον μία απλή διαδικασία, καθώς η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί.

Ταυτόχρονα, πολλές φορές οι δυτικοί, με την αλαζονική τους στάση, την ταπεινωτική τους συμπεριφορά και την σκληρή λιτότητα και εκμετάλλευση στην οποία υποβάλλουν τους πολίτες, αποξενώνουν τους λαούς που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής τους.

Το αποτέλεσμα στην Λετονία είναι μόνο μια υπενθύμιση στη Δύση ότι ακόμα κι αν μία χώρα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι μια «τελειωμένη» υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας