Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

1222
εκπαιδευτικών

Καθηγητές, δάσκαλοι και σωματεία εκπαιδευτικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σύστημα μοριοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Οι συγκεντρωμένοι, χαρακτηρίζοντας τα κριτήρια μοριοδότησης ως «κριτήρια απολύσεων» δηλώνουν ότι το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα προσλήψεων προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο, ενώ οι αστυνομικοί να τους αποτρέψουν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί σκαρφάλωσαν στην πύλη του υπουργείου και πέρασαν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η ένταση οξύνθηκε όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους διώξουν. Τελικά οι ένστολοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς οι καθηγητές τούς έδιωξαν.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησης.

Εξάλλου, νωρίτερα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δεν ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που τους είχε απευθύνει για τις 9:30 το πρωί ο υπουργός Παιδείας σε αίθουσα της Βουλής. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι «η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας