Κοτζιάς: Έκλεισε συμφωνία με FYROM υπό τις ιαχές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανίας

2876
κοτζιάς

Σπεύδει ο Ν. Κοτζιάς να ανακοινώσει σε όλους τους τόνους συμφωνία με την FYROM για τη «λύση» του Μακεδονικού, υπό τις ενθουσιώδεις ιαχές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας.

Το αξιοπερίεργο και επικίνδυνο είναι ότι ο Κοτζιάς δεν σπεύδει να γνωστοποιήσει επίσης το περιεχόμενο της συμφωνίας, το οποίο παραμένει άγνωστο, γνωστό όμως στα ευρωατλαντικά κέντρα που το υποδέχονται με ζητωκραυγές και τύμπανα.

Η περίφημη «λύση», όποια και να ‘ναι, θα είναι λύση για το ΝΑΤΟ και τις Βρυξέλλες, αφού θα εντάξει την FYROM στο ΝΑΤΟ και θ’ ανοίξει τις πόρτες για ένταξή της στην γερμανική Ευρώπη, μετατρέποντας τα Σκόπια σε αμερικανικό πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο και οικονομικό οικόπεδο της Γερμανίας, πράγμα άκρως επιζήμιο για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή και τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Τσίπρας και Κοτζιάς αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι του ευρωατλαντισμού στην περιοχή, συναγωνιζόμενοι ακόμα και τους Πιουριφόι και Πάιατ.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ από τις εξελίξεις για το Μακεδονικό έχει ως εξής:

Γερμανός ΥΠΕΞ για «Μακεδονικό»: Επιδράσαμε εξισορροπητικά – Κοτζιάς: Η συμφωνία έγινε
Το Βερολίνο παρενέβη για τη διευθέτηση της διαφοράς, όπως παραδέχθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών – Σχεδόν «τελειωμένη» παρουσίασε τη συμφωνία ο Κοτζιάς – Αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο υπουργείο Εξωτερικών ειδικοί από Σκόπια, Αθήνα και ΟΗΕ για την οριστικοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών.

Για συμφωνία που «έγινε» μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στο «Μακεδονικό», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μαας στο Βερολίνο, την ώρα που ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας παραδέχθηκε δημοσίως ότι η χώρα του παρενέβη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και FYROM.

«Αυτή η συμφωνία με τους καλούς μας φίλους και γείτονες από τον Βορρά δεν έγινε επειδή θέλουν να γίνουν μέλος στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ -βεβαίως εκείνοι το θέλουν, βεβαίως εμείς τους υποστηρίζουμε σε αυτό- αλλά πρωτίστως έγινε επειδή είναι προς το δικό μας και προς το δικό τους εθνικό συμφέρον, προς το συμφέρον της σταθερότητας στην περιοχή μας και το συμφέρον του μέλλοντος των Ευρωπαίων και της ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην Αθήνα συνεδριάζουν εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την FYROM και τα Ηνωμένα Έθνη
Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η δουλειά των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και FYROM έχει ολοκληρωθεί ενώ αποκάλυψε ότι από χθες Δευτέρα συνεδριάζουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ειδικοί από Σκόπια, Αθήνα και Ηνωμένα Έθνη.Όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι εμπειρογνώμονες από Ελλάδα και FYROM συνεδριάζουν στην αίθουσα «Βενιζέλου», στο νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα συνεδριάζει από χθες ομάδα ειδικών απο την FYROM, την Αθήνα και τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία επεξεργάζεται τα κείμενα προετοιμασίας, νομικά και τεχνικά, και κάνει και τις τελευταίες προτάσεις» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Την Δευτέρα, ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από τις Βρυξέλλες: «Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Γερμανός ΥΠΕΞ: Όπου μας ζητήθηκε επιδράσαμε παραγωγικά και εξισορροπητικά
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας, αν και υποστήριξε ότι αν και η Γερμανία δεν είχε ανάμιξη στη διαδικασία, παραδέχθηκε ότι «όπου μας ζητήθηκε, επιδράσαμε προς τη μία ή την άλλη πλευρά παραγωγικά, εξισορροπητικά».Σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για «αυτονόητο ενδιαφέρον» της Γερμανίας να επιλυθεί το χρονίζον ζήτημα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

«Οι διαμάχες εκεί δεν πρέπει να υποτιμώνται και ιδιαίτερα τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν μεγάλο θέμα για μας και πρέπει στη μεταρρυθμιστική διαδικασία εκεί, η οποία εξελίσσεται πότε περισσότερο και πότε λιγότερο εντατικά, να δώσουμε κάποια βιωσιμότητα με το να διατηρηθεί ανοιχτή η προοπτική ένταξης στην ΕΕ» υπογράμμισε.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας