Οι σημερινές απεργίες και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

1770
μμμ

Απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Τετάρτη 30 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς τόσο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων, το μετρό και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Πέμπτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, ενώ, επίσης την Πέμπτη, το μετρό θα πραγματοποιήσει δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ σήμερα θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ συμμετέχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο μετά την απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, λόγω της οποία δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ματαιώνονται όλα τα δρομολόγιά της από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29/05/2018 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 30/05/2018.

Επιπλέον, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29/05/2018. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Τετάρτης 30/05/2018, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Έπειτα από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι του οργανισμού θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και στα πλοία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας