Το βίντεο με τον «πρωθυπουργό» του Ψευδοκράτους στην Κύπρο, Ερσάν Σάνερ, το οποίο δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες το απόγευμα, δημιούργησε «σεισμό» στην Τ/κ κοινότητα και στο UBP.
Τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα που επικαλείται το sigmalive αναφέρουν ότι ο Σάνερ δέχεται μεγάλη πίεση να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του κόμματος, ενώ παράλληλα δέχεται πιέσεις για να αποσυρθεί από τη θέση του «πρωθυπουργού» προκειμένου να αποφευχθεί η νομική και πολιτική κρίση.
Ακόμα και οι πιο κοντινοί άνθρωποι στον Σάνερ τόνισαν ότι η επιμονή του στην «Προεδρία» μετά το εν λόγω βίντεο θα τραυματίσει το UBP και θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά.
Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Σανέρ θα παραιτηθεί άμεσα, σήμερα, από τη θέση του «πρωθυπουργού», από την προεδρία του ΚΕΕ και θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από το εκλογικό συνέδριο για την προεδρία του κόμματος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι φημολογείται πως θα ορισθεί «πληρεξούσιος πρωθυπουργός» στην θέση του Ερσάν Σανέρ, είτε ο Ναζίμ Τσαβούσογλου «υπουργός γεωργίας» είτε ο Ουνάλ Ουστέλ, «υπουργός υγείας».
Το θέμα, προστίθεται, θα ξεκαθαρίσει σε συνάντηση των «υπουργών» του ΚΕΕ το απόγευμα. Επίσης, τα καθήκοντα του προέδρου του ΚΕΕ θα αναλάβει άλλος, όπως σημειώνεται, ώστε να υπάρξει ομαλότητα στο κόμμα μέχρι το εκλογικό του συνέδριο, μέσω του οποίου την προεδρία διεκδικούν πολλοί υποψήφιοι.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω βίντεο δεν έχει ανέβει σε ανοικτή πρόσβαση σε κανένα κοινωνικό δίκτυο λόγω του περιεχομένου του. Κυκλοφόρησε όμως πάρα πολύ μέσω μηνυμάτων μεταξύ προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας.
Στην ύπαρξη βίντεο με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ είχε αναφερθεί χθες το βράδυ σε thread στο τουίτερ ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ατζιαρέρ ο οποίος κάνει αναφορά και στον επιχειρηματία, Χαλί Φαλγιαλί στα κατεχόμενα, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ροζ βίντεο με γραφειοκράτες και πολιτικούς στα κατεχόμενα και αυτά πέρασαν στην κατοχή του Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πέκερ.
Ο Πέκερ εδώ και καιρό δημοσιοποιεί στοιχεία εναντίον Υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία ενώ είχε αναφερθεί στο παρελθόν και σε υποθέσεις που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στα κατεχόμενα.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά σχόλια για το όλο ζήτημα.