Η γαλλική Βουλή ψήφισε το βάρβαρο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο

1734
βουλή

Με 228 ψήφους υπέρ, έναντι 139 κατά και 24 αποχές, ψηφίστηκε από τη γαλλική Βουλή το νομοσχέδιο του Εμμανουέλ Μακρόν “για μια ελεγχόμενη μετανάστευση, ένα αποτελεσματικό δικαίωμα ασύλου και μια επιτυχημένη ενσωμάτωση”, που καταγγέλθηκε από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν ως “βάρβαρη λύση”.
Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από το σύνολο των δυνάμεων της αριστερής αντιπολίτευσης, αλλά και από τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς και από έναν βουλευτή του κόμματος του Μακρόν, ενώ δεκατέσσερις άλλοι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος απείχαν από την ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν και οι ακροδεξιοί βουλευτές του Εθνικού Μετώπου, με συλλογιστική στον αντίποδα αυτή των προαναφερθέντων.
Με το νομοσχέδιο μειώνονται οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήματος χορήγησης ασύλου, διπλασιάζεται ο χρόνος κράτησης των παράνομων μεταναστών και εισάγεται ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομη είσοδο στη Γαλλία, σύμφωνα με το BBC.
Το κεντρώο κόμμα του Μακρόν υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αυτό επιταχύνει τη διαδικασία της αίτησης ασύλου, σύμφωνα και πάλι με το βρετανικό δίκτυο.
Ωστόσο για πρώτη φορά από την εκλογή του Μακρόν το 2017, ένας βουλευτής του κόμματός του LREM, ο πρώην σοσιαλιστής Ζαν-Μισέλ Κλεμάν, ψήφισε κατά. Απειλούμενος με διαγραφή από το κόμμα του, ο Κλεμάν προτίμησε να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα.
Δεκατέσσερις άλλοι βουλευτές του Μακρόν απείχαν, σε σύνολο 312 στην Εθνοσυνέλευση.
Η Γερουσία αναμένεται να πάρει την σκυτάλη τον Ιούνιο, όπου η πλειοψηφία της Δεξιάς έχει ήδη δεσμευτεί να τροποποιήσει το νομοσχέδιο αυτό σε μεγάλο βαθμό.
Την ώρα που η Δεξιά και η άκρα Δεξιά καταγγέλλουν την “ελαστικότητα” ενός “μικρού νόμου” και μιλούν για νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, η Αριστερά παραμένει αντίθετη στον “απάνθρωπο” αυτόν νόμο, αντιτιθέμενη ιδιαίτερα στον διπλασιασμό της μέγιστης διάρκειας κράτησης, η οποία αυξάνεται στις 90 ημέρες, ενώ εξακολουθεί να είναι δυνατό “να βρίσκονται παιδιά πίσω από τα συρματοπλέγματα”.
Σε μια χειρονομία καλής θέλησης το νομοσχέδιο αυτό μειώνει την ποινή που προβλέπεται για αυτούς που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες που χρειάζονται βοήθεια και διαπράττουν “το πλημμέλημα της αλληλεγγύης”. Το σχετικό άρθρο προβλέπει εφεξής “εξαιρέσεις”, κυρίως όταν πρόκειται για την παροχή φροντίδας, στέγης ή τροφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας