Ενώ η Ελλάδα γυρίζει πλάτη σε Ρωσία, τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν

1121
ρωσία

Ενώ η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στη Ρωσία και ακολουθεί έναν άκρως ολισθηρό κι επικίνδυνο δρόμο υποταγής στις ΗΠΑ, Πούτιν και Ερντογάν διατηρούν καλές σχέσεις και έναν ανοιχτό διάλογο. Ο αντιρωσικός δρόμος είναι όχι απλώς λάθος για τη χώρα μας, αλλά και μπορεί να κοστίσει ακριβά στην ασφάλειά της.  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά διμερή θέματα, δήλωσε πηγή της τουρκικής προεδρίας σε ομάδα δημοσιογράφων.

«Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την θετική πορεία της ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους όσον αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα. Οι πρόεδροι συζήτησαν για τα τελευταία γεγονότα στην Συρία και τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις της Αστανά», δήλωσε η πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Στην Άγκυρα ο Λαβρόφ στις 13 και 14 Αυγούστου

Στην Άγκυρα θα βρεθεί στις 13 και 14 Αυγούστου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με την ανακοίνωση της επίσκεψης Λαβρόφ στην Τουρκία με φόντο την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας αλλά και τη ματαίωση της επίσκεψης του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στα μέσα Σεπτέμβρη στην Αθήνα, να ρίχνει περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια της επισκέψης του στην Τουρκία, πρόκειται να συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία και σε άλλα περιφερειακά θέματα

Λαβρόφ και Τσαβούσογλου θα συζητήσουν ακόμη θέματα που αφορούν την οικονομική συνεργασία και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών (που γνωρίζουν σημαντική πρόοδο τα τελευτία χρόνια), την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου και του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream, ενώ επίσης «η προσοχή θα εστιαστεί στην τρέχουσα διεθνή ατζέντα αναφορικά με την Συρία, τη Μέση Ανατολή, την περιοχή του Καυσκάσου, την Κεντρική Ασία, την Ουκρανία και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας