Δεύτερο τουρκικό ερευνητικό εισέρχεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-Υπερσύγχρονο & ειδικό για έρευνες

679
Δεύτερο τουρκικό ερευνητικό εισέρχεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και τουλάχιστον ένα υποβρύχιο το ερευνητικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού TCG Cesme, εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέον και πάλι στην καρδιά του Αιγαίου σε μία περιοχή, που το βόρειο τμήμα της απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Χαλκιδικής και το νότιο τμήμα της απέχει την μισή απόσταση από την βορειοανατολική Εύβοια απ’ότι από τις μικρασιατικές ακτές! 

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr, προς συνάντηση του TCG Cesme, σπεύδει το υπερσύγχρονο νεότευκτο πλοίο έρευνας και διάσωσης υποβρυχίων TCG Alemdar A582, καθώς εξέρχεται από τα στενά των Δαρδανελίων και λαμβάνει πορεία δυτική!

Το σκάφος χαρακτηρίζεται ως «διάσωσης υποβρυχίων», όταν αυτά δεν μπορούν να αναδυθούν και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για υποθαλάσσιες έρευνες και μπορεί να «σκανάρει» τον βυθό με τρόπο που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ακόμα ονειρεύεται, λόγω έλλειψης αντίστοιχου σύγχρονου σκάφους.

Το σκάφος μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις σε βάθος έως και 600 μ. μέσω των υποβρυχίων drone που διαθέτει (ROV)!

Το πλοίο έχει μήκος 91 μέτρων, πλάτος 18,5 μ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων και οικονομική 14 κόμβων.

Το τουρκικό Ναυτικό διεξάγει τις έρευνές του, χωρίς καμία ενόχληση από τα ελληνικά αεροναυτικά μέσα, σε μια περιοχή που το ανατολικό άκρο της απέχει ακόμα και από την Θεσσαλία, λιγότερο από ότι απέχει από τις μικρασιατικές ακτές!

Όλα αυτά, φυσικά στα δυτικά της Λήμνου, του Άη Στράτου και της Λέσβου.

Τι ερευνά το Oruc Reis; Την διαμόρφωση του βυθού, για την αποκόμιση στοιχείων για την δράση των τουρκικών πολεμικών σκαφών επιφανείας και των υποβρυχίων!

Το απίστευτο με την ελληνική κυβέρνηση που δίνει ρεσιτάλ ενδοτισμού, ακόμα μεγαλύτερης έντασης από το φιάσκο που επιφύλασσε στην χώρα, η ανενόχλητη πορεία του Oruc Reis, τον περασμένο Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή νότια του συμπλέγματος του Καστελόριζου, είναι ότι για να εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες, μιλά για «έρευνες σε διεθνή ύδατα»! 

Άρα «διεθνή ύδατα είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα κυριαρχίας»!

Τέτοιας έκτασης επικοινωνιακή απάτη καλυπτόμενη από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Μα αν «πλέει εντός διεθνών υδάτων» άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, τώρα το TCG Cesme, στα δυτικά των ελληνικών νησιών και μια ανάσα από Χαλκιδική και Εύβοια, αλλά και πιο κοντά στην Θεσσαλία από ότι στην μικρασιατική ακτή, γιατί να υπάρχει πρόβλημα με το Oruc Reis που έπλεε δεκάδες μίλια νότια ή και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου;

Το Cesme παραβιάζει όλα τα προαπαιτούμενα από την UNCLOS (ΙΙΙ)/1982 περί αβλαβούς διελεύσεως (innocent passage) στα χωρικά ύδατα (Τμήμα 3, Αρθρο 17, innocent passage) πολεμικών σκαφών Μάλιστα δε, προχωρεί άνευ εκπομπής σήματος/στίγματος ως θα όφειλε από τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Εδώ, πλέον για να το κάνουμε σαφέστερο, δεν πρόκειται περί απλού βιασμού της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και δήλωσης «απόλαυσης» αυτού του βιασμού!

Η Ελλάδα που κόντεψε να κάνει πόλεμο το 1987 γιατί το «Σισμίκ» κατευθύνθηκε προς το κοίτασμα «Μπάμπουρας», επίσης στα διεθνή ύδατα, στα νότια του νομού Καβάλας, τώρα που το τουρκικό ερευνητικό έχει πλησιάσει σε Χαλκδιδική και καταγράφει πολύτιμες πληροφορίες για την θερμογραφική διαμόρφωση της υποθαλάσσιας περιοχής που πρόκειται να δράσουν τα τουρκικά πολεμικά επιφανείας και υποβρύχια σε περίπτωση πολέμου και δρουν και τώρα, φυσικά, αλλά χωρίς χρήση πυρών, δεν ενοχλείται καθόλου!

Σε ότι αφορά την πτήση των ελληνικών μαχητικών F-16 επάνω από το TCG Cesme, η οποία έγινε και φυσικά εκτοξεύθηκαν και θερμοβολίδες, όταν υπήρξε εγκλωβισμός τους από το τουρκικά ραντάρ πυρός, αυτή έγινε με απόφαση Ελλήνων αξιωματικών. Και επικρίθηκε σφοδρά από την πολιτική ηγεσία. Η οποία διέψευσε ακόμα και αυτό: Ότι υπήρξαν κάποιοι που έκαναν το καθήκον τους..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας