Ζαπορίζια: Ομόφωνα εγκρίθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος για ένωση με Ρωσία

678

Το ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια ή Ζαπορόζιε,  Ευγένι Μπαλίτσκι, υπέγραψε το διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Μπελίτσκι υπέγραψε το έγγραφο κατά τη διάρκεια του κινηματικού φόρουμ «Μαζί με τη Ρωσία» που πραγματοποιήθηκε στη Μελιτόπολη της περιοχής Ζαπορίζια.

Περισσότεροι από 700 εκπρόσωποι από ολόκληρη την ρωσόφωνη περιφέρεια συμμετέχουν στο φόρουμ.

Την ομιλία των συμμετεχόντων στο φόρουμ διάβασε ο  Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διοίκησης.

 «Με βάση την αρχή της ελεύθερης επιλογής, έχοντας ως κύρια αξία τη γνώμη κάθε κατοίκου της περιοχής μας, ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να διεξαγάγουμε δημοψήφισμα για την είσοδο της περιοχής Ζαπορόζιε στη Ρωσική Ομοσπονδία ως πλήρη οντότητα. Είμαστε ένα έθνος και θα είμαστε μαζί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλοι οι σύνεδροι στην αίθουσα σήκωσαν ομόφωνα τα χέρια ψηλά.

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι όλες οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία θα τερματιστούν οριστικά εάν διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία στις περιοχές του Ντονμπάς και των νότιων περιοχών – Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ζελένσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι «Αυτή είναι η επιθυμία των κατοίκων της περιοχής και όχι της Μόσχας. Δεν καταλαβαίνων γιατί ο Ζελένσκι απευθύνεται στη ρωσική ηγεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας