Ζαχάροβα κατά Μακρόν για μαχητικά στην Ουκρανία-«Αμφιβάλλω αν είναι ανήλικος πραγματικά»

824

«Με συγχωρείτε, αλλά είναι κάποιου είδους παραλογισμός».

Η δήλωση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron ότι η πιθανή παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση είναι παράλογη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Δώσαμε προσοχή στα λόγια του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή προμήθεια αεροσκαφών στην Ουκρανία, είπε: «Τίποτα δεν απαγορεύεται κατ’ αρχήν, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι χρήσιμο, ιδίως , για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και πλήγματα στο ρωσικό έδαφος και δεν θα αποδυναμώσει την αμυντική ικανότητα της ίδιας της Γαλλίας».

«Με συγχωρείτε, αλλά είναι κάποιου είδους παραλογισμός», είπε η Zakharova.

H ετοιμότητα του Παρισιού να προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη επιβεβαιώθηκε από τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Sebastien Lecornu που επισκέφθηκε την Ουκρανία στις 28 Ιανουαρίου»., σημείωσε.

Παραλογισμοί Macron

Είναι πραγματικά βέβαιος ο Γάλλος πρόεδρος ότι ο εφοδιασμός του καθεστώτος του Κιέβου με όπλα, βαριά όπλα και αεροσκάφη για πολεμικές επιχειρήσεις δεν θα κλιμακώσει την κατάσταση;

Αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας ενήλικος μπορεί να έχει τέτοια λογική», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μπισκότα και καραμέλες

«Τέτοιες δηλώσεις μόνο αυξάνουν την ήδη ακατάσχετη όρεξη του καθεστώτος του Zelensky το οποίο, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία και σφαγιάζοντας αμάχους, έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι δυτικές στρατιωτικές ενέσεις -πώς το είπε ο κ. Macron;- δεν θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Λοιπόν, φυσικά, προσφέρουν ειρήνη. Προφανώς αυτά τα αεροπλάνα θα χρησιμοποιηθούν για να ρίχνουν μπισκότα και καραμέλες, σωστά;

Έχω μια διαφορετική αίσθηση», σημείωσε σε σκωπτικό ύφος η Zakharova.

Εμπρηστική η Δύση

Επιπλέον έκανε γνωστό πως η Ρωσία καταδικάζει σθεναρά «την ολοένα και πιο επιθετική και πολεμική ρητορική δυτικών αξιωματούχων, οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν πολεμικές δηλώσεις για την ουκρανική σύγκρουση τον τελευταίο καιρό».

«Τους καταλαβαίνω. Νιώθουν το αδιέξοδο της δικής τους θέσης και την έλλειψη επιχειρημάτων για να εξηγήσουν στους δικούς τους πολίτες τι έχουν κάνει, ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Εξ ου και το δάκρυ και οι φωνές, προσπαθώντας να βρουν κάποιου είδους εξήγηση για τι κάνουν», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας