Ζαχάροβα για δηλώσεις Νούλαντ: Η Ουάσινγκτον εμπλέκεται πλέον άμεσα στη σύγκρουση

1153

Οι δηλώσεις αυτές της Nuland αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνει η Ρωσία.

Οργισμένες αντιδράσεις Ρώσων αξιωματούχων και πολιτικών προκάλεσε η τοποθέτηση της υφυπουργού Εξωτερικών, Victoria Nuland, η οποία υποστήριξε ότι είναι νόμιμοι στόχοι για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία και ότι η Ουκρανία για να είναι ασφαλής, θα πρέπει η Κριμαία να αποστρατιωτικοποιηθεί.
«Θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή στην Victoria Nuland.
Ασχολήσου καλύτερα με τα άσπρα μπαλόνια και τα UFO που πετάνε πάνω από τις ΗΠΑ.
Όπως βλέπουμε, έχετε προβλήματα να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά αυτά τα απροσδιόριστα αντικείμενα.
Ακόμα και οι δικοί σας, σας κοροϊδεύουν, ενώ ονειρεύεστε την ήττα της Ρωσίας και καλείτε ακόμα και το καθεστώς του Κιέβου να εξαπολύσει επίθεση στην Κριμαία.
Victoria, έχεις κάποιες δουλειές να κάνεις στο σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.

Άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ

Πάντως, πέρα από την ειρωνεία η Zakharova έσπευσε να υποστηρίξει πως οι δηλώσεις αυτές της Nuland αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα σε τεράστιες ποσότητες, παρέχουν πληροφορίες, συμμετέχουν άμεσα στον σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων και εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες.
Τώρα οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο: υποκινούν το καθεστώς του Κιέβου να κλιμακώσει περαιτέρω, να φέρει τον πόλεμο στο έδαφος της χώρας μας.
Με απευθείας χτυπήματα.
Είναι αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρχίσαμε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Τώρα οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι μιλούν ανοιχτά για αυτό» είπε η Zakharova.

Η αποκωδικοποίηση

Να ερμηνεύσει τη Nuland επιχείρησε και ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμα.
«Τι πραγματικά εννοούσε η Nuland;
Πρώτον, η Ουάσιγκτον, που διευθύνει τις μαριονέτες του Κιέβου, αφαιρεί εντελώς το «ταμπού» όσον αφορά την Κριμαία.
Δεύτερον, οι ΗΠΑ παραδέχονται, στην πραγματικότητα, την άμεση εμπλοκή τους στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό τους ρόλο τους στην αντιμετώπιση της Ρωσίας «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό». Τρίτον, η Ουάσιγκτον προκαλεί την κλιμάκωση με τις εκκλήσεις για χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, θέλοντας να οδηγήσει τις συγκρούσεις στην «πιο καυτή φάση» τους, η οποία θα προκαλέσει μεγάλο αριθμό για απώλειες και καταστροφές» υποστηρίζει ο Slutsky.
«Είναι καιρός οι δυτικοί πολιτικοί να μάθουν ότι η Κριμαία θα παραμείνει ρωσική» και ότι μια επίθεση στη χερσόνησο θα είναι μια επίθεση στη Ρωσία με όλες τις επακόλουθες, σκληρές συνέπειες» ανέφερε ο Ρώσος βουλευτής.

Υποκινητής οι ΗΠΑ

Μια επίθεση στην Κριμαία, είναι επίθεση στη Μόσχα ή στο Βλαντιβοστόκ ανέφερε ο Igor Girenko, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι η τοποθέτηση αυτή αποτελεί σαφή επιβεβαίωση των ισχυρισμών της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση.
«Δεν πρόκειται απλώς για τη ρητορική της Ουάσινγκτον, αλλά για συγκεκριμένες ενέργειες.
Οι ΗΠΑ προμηθεύουν το Κίεβο με σύγχρονα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για να πλήττονται ρωσικές περιοχές.
Δίνουν στρατιωτικές συμβουλές στη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας.
De facto σχεδιάζουν μαζί τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Όπως πολλοί υποστηρίζουν, Αμερικάνοι στοχεύουν όπλα» αναφέρει ο Girenko.

Επίθεση στη Μόσχα

«Το να υποκινείς τους εγκληματίες του Κιέβου να επιτεθούν στην Κριμαία είναι σαν να τους ωθείς να επιτεθούν στη Μόσχα ή στο Βλαντιβοστόκ» υποστηρίζει ο Ρώσος αξιωματούχος, αναφέροντας πως η ρωσική πλευρά θεωρεί αυτή τη στάση της Ουάσινγκτον ως απροκάλυπτη εκδήλωση της πολεμικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ προς τη Ρωσία.
«Θα πρέπει επιτέλους να καταστεί φανερό σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πραγματικός υποκινητής της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει τους Ουκρανούς για να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
Κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ρωσία θα προστατεύσει τους πολίτες και το έδαφός της» επισημαίνει ο Girenko.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας